Maria Harmsen, bestuurslid communicatie van de Heideweek.
Maria Harmsen, bestuurslid communicatie van de Heideweek. Eigen foto

Heideweekbestuurslid Maria Harmsen: ‘Ik ben op mijn best als ik steeds moet bijschaven’

28 augustus 2021 om 08:00 Evenementen

EDE Toen Maria Harmsen in oktober 2020 bestuurslid communicatie voor de Heideweek werd, had ze een onzeker jaar voor de boeg. ,,In een normaal jaar liggen er draaiboeken klaar als basis. Dat was nu wel anders”, legt ze uit. ,,Maar eigenlijk vind ik het wel mooi als ik continu moet bijschaven. Dan ben ik eigenlijk op mijn best.”

Tijdens het jaar dat de Edese zich als vrijwilliger inzette voor de Heideweek, was haar missie duidelijk: ,,We hielden rekening met teleurstellingen, maar wilden er wel alles aan doen om het – binnen de regels – door te kunnen laten gaan.”

‘NOOIT VAKANTIE’ Dat de Heideweek in het zicht van de haven strandde, was hoe dan ook een enorme domper. De knoop over de afgelasting moest doorgehakt worden op het moment dat Harmsen in Italië zat. ,,Omdat de Heideweek in de laatste week van augustus valt en er in de periode daarvoor nog zoveel geregeld moet worden, hebben de vrijwilligers eigenlijk nooit vakantie.” Ze lacht. ,,Tja, dat was in mijn geval wel duidelijk.”

Terwijl het bestuur fysiek bij elkaar kwam om de beslissing te nemen, was Harmsen digitaal aanwezig om haar standpunten met de groep te delen. Daarna was het de taak aan Harmsen en haar communicatieteam, bestaande uit Lisanne Brunekreef, Rifka Klarenbeek en Anne Wilmink, om het nieuws naar buiten te brengen.

,,Bij een laadpaal ergens in Italië stond ik een zo duidelijk mogelijke boodschap te formuleren”, blikt ze terug. ,,Dat ging eigenlijk prima; ik was er toch wel op voorbereid. Ja, ik had natuurlijk vakantie. Maar als je iets doet, moet je het ook goed doen. Je kan de stekker er niet ineens uittrekken.”

VERGROOTGLAS Vanuit de samenleving kwamen veel steunbetuigingen voor de afgelasting. Toch is er niet bij iedereen begrip, geeft Harmsen toe. ,,Soms zie ik stekelige opmerkingen”, vertelt ze. ,,Je wilt de situatie zo goed mogelijk communiceren. Je weegt je woorden en je probeert je keuzes uit te leggen, maar alles omtrent dit soort evenementen ligt nu ook wel onder een vergrootglas. Mensen zijn enorm toe aan een feestje.”

En voor dat feestje wil Harmsen zich ook komend jaar inzetten. ,,Het is nu even uithuilen, maar we pakken de draad in september wel weer op.”

Door Elyse van den Brink

De Heideweek gaat voor het tweede jaar op rij niet door. Om toch nog stil te kunnen staan bij deze traditionele feestweek voor jong en oud, sprak EdeStad.nl vijf betrokkenen over hun rol bij de organisatie van de Heideweek en de obstakels waar zij het afgelopen anderhalf jaar mee te maken kregen. Dit is het vijfde en laatste deel van deze serie. Lees deel vier hier

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie