Afbeelding
Elsbeth Bolt

Spandoek opgehangen bij opvanglocatie Harskamp: ‘Vluchtelingen welkom’

25 augustus 2021 om 17:40 Maatschappelijk

HARSKAMP Een groep inwoners uit de regio heeft woensdagmiddag een dertig meter lang spandoek opgehangen bij de noodopvanglocatie voor Afghaanse evacués in Harskamp. ,,We willen dat vluchtelingen zich welkom en veilig voelen,” zegt Elsbeth Bolt, een van de initiatiefnemers. ,,Je moet mensen die in zulke moeilijkheden verkeren helpen zoveel je kunt. Solidair zijn in plaats van haat zaaien.” 

De initiatiefnemers komen uit Wageningen en vonden elkaar omdat zij zich allemaal willen inzetten voor vluchtelingen. Inmiddels hebben ook leden van de Afghaanse gemeenschap zich aangesloten bij de groep. ,,En van een Syrische eetwinkel hebben we baklava gekregen om uit te delen. Een mooi gebaar.”

In de tijd dat de groep bij de noodopvanglocatie staat, zijn volgens Bolt al zo’n zes bussen met vluchtelingen langsgereden. ,,Dat vonden wij allemaal heel ontroerend. Allemaal mensen die alles achter hebben moeten laten. En er waren ook veel kinderen bij. Dat komt hard aan.”

De groep is van plan om nog enkele uren bij de Legerplaats te blijven staan met hun spandoek.

Dinsdagavond werd in Harskamp nog geprotesteerd tegen de komst van de Afghaanse evacués. De politie moest hierbij ingrijpen. ,,Ik schaam me voor de dingen die daar geroepen en gedaan werden”, zei burgemeester Verhulst woensdag in een reactie. Ook vanuit Den Haag werd gereageerd op de gebeurtenissen. 

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie