marco kegel
marco kegel nb

A tribute to Cannonball Adderley, feat. Marco Kegel, jazzconcert

25 augustus 2021 om 19:27 Zakelijk Deel je nieuws

De concertserie ‘You’re in the Army Now’ zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden, tijdens en rond de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière.

Julian ‘Cannonball’ Adderley groeide op in Florida. Hij wilde eigenlijk tenorsax te spelen, maar door geldgebrek werd het een altsax. In 1950 vervulde hij zijn dienstplicht bij de 36e US Army band, waar hij onder meer samenspeelde met zijn broer Nat en trombonist Curtis Fuller. Nadat de band werd overgeplaatst studeerde Cannonball aan de US Naval Academy en later werd hij bandleider in Fort Knox.

Toen Cannonball naar New York verhuisde werd hij al snel een van de meest veelgevraagde spelers van de scene. Ook speelde hij mee op een aantal albums die door kenners als klassiekers worden beschouwd, zoals ‘Something Else’ en vooral ‘Kind of Blue’, een album dat mede door Adderley’s bijdrage een cultstatus verwierf. Later vormde hij zijn eigen bands met broer Nat en richtte hij zich meer op de souljazz, en vergaarde hij grote roem met de hit ‘Mercy, Mercy, Mercy’. 

Gastheer en pianist Edgar van Asselt heeft altsaxofonist Marco Kegel uitgenodigd als gast bij dit tribute. Hij en Kegel zijn al jarenlang bevriend en delen dezelfde passie voor jazz. Kegel is de perfecte match voor dit tribute, met een sound en swing die net als Adderley lyrisch, gepassioneerd en vol soul is. 

U kunt het concert zowel live in Huis Kernhem bijwonen als streaming vanuit uw huiskamer. Het aantal live-kaarten is beperkt, dus wees er snel bij! 

bezetting: Marco Kegel (altsax), Uli Glaszmann (bas), Sander Smeets (drums), Edgar van Asselt (piano) 

3 Oktober 2021 16:00 uur, Huis Kernhem, Ede.

tickets: www.roadmaptofreedom.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie