Twee Cirkel talenten Dominic van Dijk (links) en Frank van Wijngaarden bekampen elkaar ook komend seizoen 2021/2022 weer..
Twee Cirkel talenten Dominic van Dijk (links) en Frank van Wijngaarden bekampen elkaar ook komend seizoen 2021/2022 weer.. Ben Verduyn

Schakers De Cirkel trappen af voor nieuw seizoen

27 augustus 2021 om 09:53 Overig

EDE De Cirkel-schakers gaan begin september weer de reguliere competitie op zowel de maandagmiddag (50plussers) als dinsdagavond opstarten. De voorbereidingen voor het schaakseizoen 2021-2022 zijn klaar.

Eip Janssen 

Wel hebben de schakers nog altijd te maken met het coronavirus en dat betekent dat we ons aan de voorgeschreven coronamaatregelen moeten houden. 

Dinsdagavond 31 augustus wordt de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) gehouden. Op de agenda staan de reguliere punten. Ook zal aandacht worden geschonken aan de tijdens het seizoen 2021/2022 te houden jubileumactiviteiten in verband met het veertig jarig jubileum.

Maar het belangrijkste is toch het gegeven dat er weer fysiek een partij schaak kan worden gespeeld. De Cirkel schakers zijn gehuisvest in het denksportcentrum van Ede ‘De Open Hof’ aan de Hoflaan 2 in Ede.


Ook graag een schaakbeker? Kom op maandagmiddag bij de vijftig plussers je schaakkracht meten. Foto: Eip Janssen

VIJFTIG PLUSSERS De aftrap, of zo men wil de eerste zet wordt gedaan op maandagmiddag 6 september. De maandagmiddaggroep voor de 50-plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe deelnemers kunnen, na gemaakte afspraak, op elk gewenst moment worden ingepast. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven. Het is mogelijk om een aantal keren mee te doen, zonder meteen lid te worden. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.


JEUGD Op dinsdagavond gaat eerst de jeugdafdeling weer van start. Deskundige jeugdtrainers helpen de jeugd op schaakweg. Pas beginnende jeugdschakers krijgen les in de eerste schaakbeginselen. Voor de iets gevorderde schakers is er schaakinstructie volgens het zogeheten Stappenplan. Hierdoor wordt de speelsterkte stapsgewijs omhoog gebracht. Belangrijk voor de jeugdleden is hun onderlinge competitie: Spanning en plezier tijdens de partijen, daar gaat het om. Het is mogelijk om een aantal keren mee te doen, zonder meteen lid te worden.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of op afspraak dinsdagavond in de speelzaal.

COMPETITIE De seniorencompetitie op de dinsdagavond begint om 20.15 uur. Hieraan kan elke potentiële schaker, ongeacht leeftijd, meedoen. Het is mogelijk om een aantal keren mee te doen, zonder meteen lid te worden. Inlichtingen bij wedstrijdleider Louis van der Vos telefoon 0318-630906, e-mail wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. In verband met de corona maatregel is aanmelding op bovenstaande adressen (tijdelijk) noodzakelijk.

Naast deze competities zijn er door het seizoen heen tal van activiteiten bij de Edese schaakvereniging De Cirkel. Ook wordt aan een externe competitie in de regio meegedaan. Daarnaast worden enkele toernooien (Tinnen Soldaat voor de jeugd en snelschaken om de Open Hof Bokaal voor senioren) gehouden.

Meer informatie is te vinden op de zeer actuele website van schaakvereniging De Cirkel: www.decirkelede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie