Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth Saskia Dudink

Ommetje Kasteel Doorwerth voor iedereen

29 augustus 2021 om 16:10 Lokaal Deel je nieuws

Maak kennis met Kasteel Doorwerth op geheel nieuwe wijze: het binnenste buiten. Tijdens een ommetje rondom het kasteel vertelt de kasteelgids over het kasteel, haar illustere bewoners en het landgoed. De rondleiding is juist geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.

Het ommetje start bij de ophaalbrug. Rond het kasteel komt de bezoeker o.a. meer te weten over de illustere kasteelbewoner Baron van Brakell, de bouwgeschiedenis, de eeuwenoude Acacia en de bijzondere moestuin. De rondleiding duur circa 1 uur en is juist geschikt voor bezoekers die het kasteel niet kunnen bezoeken omdat ze een rolstoel, rollator of een scootmobiel gebruiken.

Wanneer: 3, 7, 10, 17, 21 en 24 september, 1, 5, 8, 15, 19 en 22 oktober en 2 en 5 november.
Tijd: 14:00 uur
Duur: 1 uur
Kosten: Volwassenen en kinderen inclusief boekje over kasteel € 8,50, zonder boekje € 5,00

Reserveren:    Vooraf reserveren voor deze activiteit is verplicht en kan via www.glk.nl/doorwerth.

Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie.

Bereikbaarheid:

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen.

Niet bereikbaar per openbaar vervoer!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie