Melvin van der Voort nam in tweede race revanche voor eerdere val.
Melvin van der Voort nam in tweede race revanche voor eerdere val. Damon Teerink

Sterke tweede race Melvin van der Voort op Red Bull Ring

29 augustus 2021 om 17:08 Overig

EDE Melvin van der Voort is na een sterke tweede IDM Supersport 600 race op een twaalfde plaats geëindigd, nadat hij met een groep snelle rijders in gevecht was om de negende plaats.

Dit was voor de SWPN-coureur een goede revanche op de eerste race, waarin hij vroegtijdig ten val kwam. Ook tijdens de trainingen wist de jonge coureur veel progressie te maken op een voor hem onbekend circuit.

De vijfde en voorlaatste ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap werd afgelopen weekend (27 t/m 29 augustus) gehouden op de Red Bull Ring. Het Oostenrijkse circuit was compleet nieuw voor de jonge coureur van het SWPN - team.

De jonge (16) Edenaar kende maar een opdracht: snel het circuit onder de knie te krijgen en progressie boeken. Hier slaagde de racer uit Ede uitstekend in, want hij klokte in iedere training flink sneller. Dit zorgde ervoor dat Melvin van der Voort een veertiende tijd op de klokken bracht in de eerste kwalificatie.

,,Er is een goed weekend gedraaid op de Red Bull Ring, behalve natuurlijk de vroege crash in de eerste race, waar ik erg van baalde. Maar tijdens de trainingen wisten we ons te verbeteren en de veertiende startplek was niet slecht. Ik ben erg blij met mijn prestatie in de tweede race. Ik kon een goed tempo rijden en strijden in een groep met snelle rijders voor uiteindelijk de negende plaats. De twaalfde plaats is een goed resultaat en daar wil ik mijn team voor bedanken. Ik hoop in Hockenheim (24 -26 september, red.) tijdens de laatste ronde van het seizoen nog een goed weekend neer te zetten”, keek Melvin van der Voort alsnog tevreden terug.

VAL De 16-jarige coureur mocht vanaf plaats veertien op de vijfde startrij aan de races beginnen. Voorafgaand aan de eerste race had het geregend. Bij de start was het droog en de baan zou gedurende de wedstrijd steeds verder opdrogen. Omstandigheden die Melvin van der Voort normaal gesproken erg goed liggen, zoals hij eerder dit seizoen al liet zien.

Echter kwam niet het zover dat de Yamaha-coureur dit deze keer opnieuw kon laten zien, want bij het uitkomen van de eerste bocht was de jonge Edese coureur ineens zijn motor kwijt en kwam ten val. Gelukkig bleef hij zelf ongedeerd maar hij baalde natuurlijk verschrikkelijk van het incident.

REVANCHE Zondag kreeg Van der Voort de kans om revanche te nemen in de tweede wedstrijd en hij slaagde met glans.

Melvin wist aan te haken bij een grote groep rijders die in gevecht waren om de negende plaats. In de openingsfase van de race reed Melvin van der Voort op de vijftiende plaats, maar met een strak tempo kwam hij gedurende de race steeds verder naar voren. Ook wist de SWPN-coureur zijn rondetijd uit de kwalificatie te verbeteren. Na een goede race en een spannende laatste ronde, waarbij er nog wat contact was met een andere rijder, finishte hij knap op een nette twaalfde plaats.

KLASSEMENT Na tien IDM Supersport 600 races staat Melvin dertiende in de tussenstand. Er staat nu nog één IDM-ronde met dubbele IDM Supersport 600 wedstrijden op het programma. Deze seizoensfinale wordt van 24 t/m 26 september verreden op de Hockenheimring in Duitsland.