Afbeelding
Ted Walker

Brandweer Gelderland Midden oefent bestrijding van natuurbrand op Ginkelse Heide in Ede

30 augustus 2021 om 21:43 Overig

EDE De brandweer van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden hield maandagavond de jaarlijkse natuurbrandoefening op de Ginkelse Heide in Ede. Hierbij werden vier blusvoertuigen ingezet die speciaal waren uitgerust om al rijdend een brand te kunnen blussen. 

,,Onder leiding van een zogeheten flankcommandant wordt samen met de eenheden in het veld, de inzet bepaald voor een dergelijke oefening’’, legt Henk Jansen van de brandweer voorafgaand aan de oefening uit. ,,Hierbij wordt gebruik gemaakt van LCMS, een landelijk crisis management systeem dat op een beeldscherm allerlei belangrijke informatie laat zien, zoals de windrichting en hoe de brand bestreden kan worden. Ook kan de commandant hierin opdrachten geven. 


Doel van de oefening is om ervaring op te doen in de procedures die komen kijken bij het bestrijden van een natuurbrand. Achteraf wordt er geëvalueerd en aan de hand daarvan worden eventuele extra afspraken gemaakt.

FLORA EN FAUNA Bij de oefening zijn ook natuurbeheerders aanwezig. ,,Zij kennen de omgeving beter dan wij en helpen ons bij de inzet. Wij maken altijd duidelijke afspraken met de natuurbeheerders, zodat wij de natuur niet te zwaar belasten en op de zandwegen blijven vanwege de flora en fauna”, aldus Jansen,

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie