Afbeelding
Ann-Sophie Falter

Marjolein de Jong gestart als voorzitter raad van bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei

1 september 2021 om 16:00 Zakelijk

EDE Marjolein de Jong is woensdag begonnen als nieuwe voorzitter raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Samen met lid raad van bestuur Arjen Hakbijl, vormt ze het bestuur van het Edese ziekenhuis. De Jong volgt Mirjam van ‘t Veld op die aan de slag is gegaan als voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging.

De Jong heeft er enorm veel zin in. ,,In ZGV komt voor mij veel samen. Een baan waarbij mijn medische achtergrond meerwaarde heeft, waar de ervaringen met de 1e lijn en de VVT-sector van pas komen en waar ik mijn kennis en interesse kwijt kan om problemen te vergemakkelijken met digitale oplossingen. En dat alles in een ziekenhuis met de focus op voeding, bewegen en slaap en aandacht voor positieve gezondheid. Dat past goed bij me, ik heb de sterke overtuiging dat een mens zoveel meer is dan alleen zijn ziekte.”

Dit inzicht deed ze onder andere op tijdens haar jarenlange loopbaan als huisarts in Waspik en in haar rol als bestuursvoorzitter van ouderenorganisatie Groenhuysen. ,,Ik heb mensen met dementie gezien die toch genoten van de dag. Zelfs als je ziek bent kun je een goed leven hebben. Zingeving speelt een belangrijke rol, maar ook of je je gehoord voelt. Het komt daarom in de zorg aan op mensgericht werken. Niet alleen naar onze patiënten toe, maar ook naar elkaar, als zorgverleners. Dan werk je vanuit de behoeften van de ander, de drijfveren van medewerkers én een gezonde en lerende organisatie. Daarom is het altijd een voorwaarde om aan de ander te vragen wat voor hem waarde heeft. Pas dan kun je waarde toevoegen.”

Marjolein de Jong ziet kansen voor innovatie, digitalisering en eHealth. ,,Niet omdat dat een doel op zich is, maar wel omdat het je werk vergemakkelijkt, problemen oplost of de zorg voor patiënten verbetert. Ik ben ook een groot voorstander van digitale uitwisselingen. Met data kunnen we zoveel méér. Patiënten hebben er baat bij om hun eigen data uit de systemen te halen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie