Our Heritage: Een internationaal dansfilmproject over de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog

3 september 2021 om 00:45 Lokaal Deel je nieuws

EDE/ BAMBERG - Sinds september 2020 werken Laura Saumweber en Johanna Knefelkamp, contweedancecollective, samen met een internationale groep jongeren uit Bamberg en Arnhemse senioren aan een generatie overschrijdend dans-filmproject.

Our Heritage bekijkt de herinneringen aan en de gevolgen van het nationaal-socialisme vanuit verschillende perspectieven. Het artistieke werk richt zich op het lichaam als opslagplaats van herinneringen, als drager van de eigen identiteit, als vormbaar uitdrukkingsmiddel en de dialoog tussen generaties over vandaag en gisteren. 

Het biedt de deelnemers een kader om op een actieve, frisse, artistieke en (tussen)menselijke manier met hun geschiedenis om te gaan en onze collectieve herinneringscultuur te verrijken.  

Het slotevenement “Chapter 5: Dances of Remembrance” op 18 september in het Akoesticum Ede-Wageningen combineert live performance met video-installaties, toont een expositie van het hele proces en wordt begeleid door een lezing van auteur Yoeke Nagel uit haar boek “Zoeken: Naar mijn moeders moeder die verdween in het verzet”. Bovendien zal die middag voor het eerst de volledige korte film “Our Heritage” worden vertoond.

www.contweedancecollective.com

Tickets via www.akoesticum.org/evenementen/our-heritage/
Our Heritage | Chapter 5: Dances of Remembrance
Datum: zaterdag 18 september 2021
Tijd: 14:00 uur & 19:00 uur
Prijs: € 12,- (regulier) | € 8,- (studenten)

Het project is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Stichting De Dansers (Utrecht) en het Cultureel Bureau van de stad Bamberg, gefinancierd door het subsidieprogramma Jonge Kunst | Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Soziokultur, het Erasmus+ programma van het Europese Unie in het kader van “conchances”, Stichting WTS-Group en de Sparkasse Bamberg.

Opnamedag voor de korte film | Natalie Pfister, Bamberg
Opnamedag voor de korte film | Oude Kerk Oosterbeek
Opnamedag voor de korte film | Gerda Brouwer, Oude Kerk Oosterbeek
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie