Afbeelding
Gemeente Ede

Monumenten openen deuren in de gemeente Ede

7 september 2021 om 15:13 Evenementen

EDE De jaarlijkse Open Monumentendag vindt komende zaterdag plaats. In Bennekom, Ede, Lunteren en Otterlo openen verschillende monumenten hun deuren. Alle deelnemende locaties hebben maatregelen genomen voor een veilige ontvangst.

Het thema dit jaar is ‘Mijn monument is jouw monument’. Op deze dag zijn alle deelnemende monumenten gratis toegankelijk. De openingstijden zijn in principe van 10:00 tot 17:00. Het programma is te vinden op www.ede.nl/openmonumentendag. Daar staat ook wanneer er andere openingstijden gelden of als er van tevoren gereserveerd moet worden.

Tijdens de Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek. Met dit evenement willen zij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek. Met ruim één miljoen bezoekers is het een van de grootste culturele evenementen in Nederland.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie