KNVB

Zaalvoetballers Oranje verliezen in Ede van wereldkampioen Argentinië

7 september 2021 om 22:19 Voetbal

EDE De zaalvoetballers van Oranje hebben dinsdagavond in de Van der Knaaphal in Ede verloren van Argentinië. Net als afgelopen zondag speelde Nederland goed maar verliet de huidig wereldkampioen als winnaar de vloer. In Ede werd het dinsdagavond 2-4.

,,We hadden meer verdiend”, zegt Said Bouzambou op de website van de KNVB. De aanvaller kan met twee doelpunten terugkijken op een meer dan goede wedstrijd, maar de lach is ver weg. ,,Het zijn die momenten hè. Wij krijgen een kans op 3-2 en zij maken hem. Typisch zaalvoetbal.”

ONDER DRUK In de eerste helft kwamen spelers aan bod die het afgelopen zondag moesten doen met minder of geen speelminuten, zoals Mo Darri, aanvoerder Oualid Saadouni en Appie Attahiri. Maar ook in deze samenstelling durfde Nederland de opponent geregeld onder druk te zetten op de eigen helft. Een spelopvatting zoals bondscoach Max Tjaden het graag ziet van zijn ploeg. De gedurfde tactiek leverde vaak balbezit op. En een voorsprong.

RODE KAARTEN Said Bouzambou miste in de openingsfase een behoorlijke kans, maar maakte dit vervolgens meer dan goed middels twee doelpunten. Tussendoor kwamen de Argentijnen langszij en zij moesten het vlak voor rust met een man minder doen, nadat Cristian Borruto direct rood kreeg.

Het was niet de enige verwijdering van de avond. Ook bondscoach Tjaden moest voortijdig naar de kleedkamer. Dit nadat een vermeende handsbal van de Argentijnen de 2-2 inleidde. Zijn reactie betekende rood. Het zei voldoende over het explosieve karakter van de oefenwedstrijd. Vijf minuten later moest Oranje ook nog de 2-3 slikken.

GELIJKMAKER In de slotfase posteerde assistent Samir Makhoukhi Lahcen Bouyouzan als extra speler in het veld. Dit alles om de gelijkmaker te forceren. De treffer kwam er inderdaad, maar dan wel aan de andere kant. Eindstand: 2-4.

En toch, toch had Bouzambou genoten. ,,Dit is de wereldtop. Je speelt ineens tegen spelers die je alleen kent van televisie, van YouTube. Ze beheersen de basisvaardigheden zo goed. Aannemen, passen, schieten.”