Een archieffoto uit 2018, toen de Simon Stevinkazerne zelf nog helemaal in ontwikkeling was.
Een archieffoto uit 2018, toen de Simon Stevinkazerne zelf nog helemaal in ontwikkeling was. Maarten Weij

Bouw laatste woningen op kazerneterrein Simon Stevin van start

9 september 2021 om 11:46 Nieuwbouw

EDE Met de bouw van dertien woningen komt er een einde aan de projectontwikkeling op voormalig kazerneterrein Simon Stevin. Het college van burgemeester en wethouders stemde dinsdag in met de plannen van ontwikkelaar Onis Vastgoed, die de woningen gaat realiseren. Woensdag hebben wethouder Peter de Pater en Onis Vastgoed-directeuren Thomas Perik en Robert Holtkamp de overeenkomst ondertekend.

Projectontwikkelaar Onis Vastgoed uit Zwolle realiseert aan de Didi Rooslaan zes tweekappers, vier levensloopbestendige woningen en twee geschakelde vrijstaande woningen en één vrijstaande woning. Onis Vastgoed is geen onbekende in deze wijk. Ze hebben eerder het project ‘Wonen met Statuur’ ontwikkelt. Deze nieuwe woningen krijgen een vergelijkbare uitstraling als de reeds gerealiseerde woningen van ‘Wonen met Statuur’. Geïnteresseerden kunnen zich nu al melden bij Domicilie Makelaars Ede. Vanaf oktober start de verkoop van de woningen.

Wethouder Peter de Pater: ,,De Simon Stevin kazerne is bijna klaar als ontwikkellocatie. Rondlopend over het terrein voel je de historie en tegelijkertijd is het een mooie moderne wijk geworden. Met de levensloopbestendige woningen en vrijstaande woningen biedt Onis een goede aanvulling op Simon Stevin.”

Met de bouw van de laatste woningen komt er een eind aan de projectmatige ontwikkeling van Simon Stevin. De wijk is op een paar kavels na volledig bebouwd. Daar waar de woningen klaar zijn, start de gemeente met de voorbereidingen van de definitieve inrichting van straten en openbaar groen. De komende jaren wordt de wijk verder afgerond.

Simon Stevin is een nieuwe wijk op de voormalig kazerneterreinen in Ede. De wijk bestaat uit zo’n 550 woningen gebouwd midden in het groen. Vlak naast bosgebied De Sysselt en de Ginkelse hei.

Op de voormalige kazerneterreinen Maurits Noord, Elias Beeckman en Simon Stevin ontwikkelt de gemeente een nieuwe wijk. In totaal is er ruimte voor 1800 woningen. De kazerneterreinen hebben een grote verscheidenheid aan woningen. Huur, koop, duur en betaalbaar, van vrijstaande woningen tot (luxe) appartementen. De woningen worden ontworpen en gebouwd door verschillende ontwikkelaars. Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met verschillen in hoogte en de statige bomen en lanen die er al liggen. Daardoor zijn de kazerneterreinen geen nieuwbouwwijk, maar een nieuwe wijk in een bestaand, monumentaal en groen gebied.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie