Edesche Boys kan een helft goed meekomen met derdeklasser Driel

12 september 2021 om 16:47 Voetbal

EDE Het in de vijfde klasse spelende Edesche Boys hield Driel lang in bedwang. Na een 2-0 achterstand bij rust werd het in de tweede helft uiteindelijk een 5-0 nederlaag.

door Eip Janssen

,,Je weet dat je twee klassen lager speelt en ook nog een aantal spelers mist. De opdracht was compact te spelen tegen Driel. Dat werd prima uitgevoerd. In de tweede helft moesten we terug en Driel scoorde drie keer”, had Edesche Boys trainer Rudy Möller gezien.

In de eerste helft kwam de Boys al na een minuut of zes op een 1-0 achterstand.

,, De 2-0 viel net voor het wisselen van helft. Dat was jammer want er werd goed en gemotiveerd gespeeld. Ook wij kregen wat kansjes en een gelijkspel bij rust was niet onverdiend geweest.”

In de tweede helft was Edesche Boys gaandeweg de wedstrijd wat minder scherp.

,,Dan merk je het klassenverschil. Ook omdat ik zoals gezegd een wat geïmproviseerde ploeg moest opstellen. Hoewel de Boys dit seizoen een vrij grote selectie heeft en wel wat afwezige spelers kan opvangen is acht wel veel. Maar goed weer een nuttige wedstrijd op weg naar de competitie. Dan willen wij er staan. Ik praat eigenlijk nooit over scheidsrechters. Maar wil toch wel gezegd hebben dat Edenaar Benali het uitstekend heeft gedaan in Driel. Hij was streng maar rechtvaardig”, sluit Möller af.

Driel scoorde in de tweede helft nog driemaal en geloofde het wel. Edesche Boys is uitgeschakeld in de bekerstrijd.