Aanvoerder Mitchell Snetselaar gaf zelf het goede voorbeeld.
Aanvoerder Mitchell Snetselaar gaf zelf het goede voorbeeld. Theo Beumer

ZVV Ede wint bekerstrijd overtuigend in Vlissingen

10 september 2021 om 23:30 Voetbal

EDE Eerste divisionist ZVV Ede versloeg Groene Ster Vlissingen 2 met de duidelijke cijfers 2-7. De volgende ronde van de landelijke KNVB beker zaalvoetbal werd overtuigend bereikt.

door Eip Janssen

,,Het was van beide kanten wat aftasten. Maar ZVV Ede nam het initiatief in Vlissingen”. laat ZVV Ede voorzitter Leon Verbakel kort na afloop weten.

Al vroeg in de wedstrijd leverde dit initiatief via een fraaie hakbal van Achraf Benahmed de 0-1 voorsprong op. Niet veel later kwam Mo Hazzat oog in oog met de doelman en scoorde de 0-2. Aanvoerder Mitchell Snetselaar was vervolgens tweemaal trefzeker en zorgde voor een comfortabele 0-4 ruststand.

,,Na rust was het opnieuw Snetselaar die wist te scoren. In de tweede helft had doelman Alpay Yuzgec plaatsgemaakt voor Luciano van Ommeren. De invallende doelman veroorzaakte vroeg in de tweede helft een strafschop en kon deze niet keren: 1-5”, had Verbakel genoteerd.

In een mindere fase van ZVV Ede liep het aantal overtredingen op. Hierdoor kreeg Groene Ster de kans vanuit een tien-meter-trap, en deze werd benut: 2-5. In de slotfase liepen de Edenaren uit naar een 2-7 overwinning. Doelpuntenmakers waren Kamal Bendadi en Mo Hazzat.

,,In de tweede ronde een mooie thuiswedstrijd tegen Eredivisieploeg FCK De Hommel. Deze wedstrijd wordt op 1 oktober gespeeld”, besluit Verbakel.

Komende vrijdagavond begint ZVV Ede aan de reguliere competitie. In de eigen sporthal komt Sportclub Olympic/AM-Supportteam op bezoek. De aanvang van deze wedstrijd in de eerste divisie B is 20.45 uur.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.