Floris - Jan den Houting (technische staf Ede) rechts kon leven met de remise.
Floris - Jan den Houting (technische staf Ede) rechts kon leven met de remise. Theo Beumer

Edese hockeyvrouwen remiseren in Groningen

12 september 2021 om 17:44 Hockey

EDE In de eerste klasse behaalden de Edese hockeyvrouwen een 2-2 gelijkspel bij GHBS (Groningen).

door Eip Janssen

,,Er had meer ingezeten. Maar uiteindelijk zijn we met dit resultaat in de eerste competitiewedstrijd tevreden”, keek Floris -Jan den Houting terug.

Lukas Westra en Floris -Jan den Houting vormen dit seizoen de nieuwe staf bij Ede.

,,In het eerste kwart zette Allisha de Bock Ede op een 0-1 voorsprong. De thuisclub wist alsnog langszij te komen:1-1”, had Den Houting genoteerd.

Twee ploegen die met veel energie voor de volle winst gingen vermaakten de toeschouwers.

,,De slotfase was super spannend. Naast het feit dat onze doelman Alick Keilman uitstekend stond te keepen en Ede een aantal keren redde was de 1-2 een mooie combinatie van ons. Shayenne Dechene wist vanuit een tip-in na een assist van Anneke van Dam in het derde kwart Ede op een 1-2 voorsprong te zetten. In de slotfase (vierde kwart, red.) wist GHBS alsnog de 2-2 te scoren en werden de punten gedeeld”, besluit Den Houting.

Ook routinier Dymphe Laan liet blijken tevreden te zijn.

,,Eindelijk mochten we weer om de punten spelen. De voorbereiding op dit seizoen was goed. Er is als team hard gewerkt. Het was al met al een spannende wedstrijd met als beloning een punt. En laten we vooral niet vergeten dat we als team elke wedstrijd weer stappen vooruit maken.”

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.