Stijn Draaijer scoorde tweemaal
Stijn Draaijer scoorde tweemaal Ted Walker

MHC Ede weet historisch lastige wedstrijd te winnen

12 september 2021 om 17:23 Hockey

EDE De Edese hockeymannen hebben bij IJsseloever (IJsselstein) een even knappe als verdiende 0-3 zege behaald.

door Eip Janssen

De ploeg, die afgelopen seizoen met 18 punten uit zes wedstrijd aan kop ging, is het nieuwe seizoen 2-021/2022 goed gestart.

,,Ik denk dat Ede een hele goede wedstrijd heeft gespeeld. Ik focus mij niet meer op het afgelopen niet afgemaakte seizoen maar op deze competitie. Maar je hebt gelijk dat een zege op een voor Ede altijd lastige tegenstander op de eerste competitiedag heel plezierig is”, opende Ede coach Bastiaan Bunnik.

Hij zag zijn ploeg in de eerste helft met een 0-2 voorsprong de rust ingaan. De 0-1 werd gescoord door Lennart Bakker (veldgoal) en de 0-2 door Stijn Draaijer (strafcorner). Ede gaf achterin weinig tot niets weg.”

De hockeymannen kwamen ook in de tweede helft niet echt in de problemen. Het was Stijn Draaijer die met een mooie veldgoal de 0-3 liet aantekenen.

,,Daarna liet Tijmen Maakal weer even zien hoe goed hij is als keeper. Een strafbal van IJsseloever werd gestopt. Belangrijk moment omdat je nooit weet of de thuisclub dan weer in de wedstrijd terugkomt. Nu speelden wij het duel netjes uit en zijn de punten genoteerd”, aldus Bastiaan Bunnik.

Bij Ede is de selectie vrijwel ongewijzigd.

,,Pieter Hoekstra is gestopt. Hij kiest voor zijn gezin. Of de van Huizen teruggekeerde Ruben Knoppert bij ons gaat spelen is nog even de vraag. Dat is afhankelijk of hij in Spanje of Nederland een stageplek voor zijn studie vindt. Mocht Ruben aansluiten bij Ede is dat een welkome aanvulling”, besluit de Ede coach.