In Villa Erica te Bennekom wordt op 22 september weer een informele bijeenkomst gehouden voor patienten met de oogziekte Macula Degeneratie.
In Villa Erica te Bennekom wordt op 22 september weer een informele bijeenkomst gehouden voor patienten met de oogziekte Macula Degeneratie. Doriet Willemen

Er is weer een Macula bijeenkomst!

10 september 2021 om 14:01 Lokaal Deel je nieuws

BENNEKOM Op 22 september van 14.00-16.00 is er in Huize Erica te Bennekom een informele middag over de oogziekte maculadegeneratie. De middag wordt georganiseerd i.s.m. landelijke Maculavereniging.

OOGZIEKTE Maculadegeneratie is een oogziekte die vooral - maar niet alleen- ouderen treft. In Bennekom en omgeving werden tot voor enkele jaren geleden regelmatig zogenaamde ‘Macula-bijeenkomsten’ georganiseerd. De heer Ger Termohlen, die zelf ook slechtziend was als gevolg van maculadegeneratie, stelde tot op zeer hoge leeftijd zijn huiskamer in Wageningen-Hoog beschikbaar voor de bijeenkomsten en voorzag de deelnemers belangeloos van koffie en thee.

GROTE BELANGSTELLING Tijdens de bijeenkomsten konden MD-patiënten met elkaar ervaringen uitwisselen en werd er regelmatig een arts of andere specialist uitgenodigd om een lezing te houden en informatie te geven. Dat kon gaan over de laatste medische ontwikkelingen maar bijvoorbeeld ook over hulpmiddelen bij slechtziendheid. Op een gegeven moment werd de organisatie van de bijeenkomsten overgenomen door Hettie de Vringer en Lydie Blokzijl. De groep belangstellenden was zo groot dat er uitgeweken werd naar Villa Erica te Bennekom.

DOORSTART Na een periode waarin de bijeenkomsten stil zijn komen te liggen, wordt er nu een doorstart gemaakt met nieuwe organisatoren. Op 22 september zal het nieuwe organisatieteam worden geïntroduceerd, bestaande uit Sita Stoffer en Mary-Ann Borggreve. Samen met Peter Derks (bestuurslid voorlichting en lotgenotencontact van de Macula Vereniging) zullen zij deze informele middag in goede banen leiden.

AANMELDEN MD-patiënten en andere belangstellenden zijn van harte welkom in Villa Erica, Ericapark 1 te Bennekom. Voor de koffie vragen we een vrijwillige bijdrage. Opgeven voor deze middag kan bij mevrouw Sita Stoffer. Tel:0317-843205 of per mail: swisstof@ziggo.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie