Twee jaar geleden werd besloten dat dit gebouw aan de Zandlaan gebruikt zou worden om arbeidsmigranten te huisvesten.
Twee jaar geleden werd besloten dat dit gebouw aan de Zandlaan gebruikt zou worden om arbeidsmigranten te huisvesten. Google Streetview

Arbeidsmigranten blijven mogelijk op Kenniscampus

11 september 2021 om 14:53 Wonen

EDE Precies twee jaar geleden besloot het college in te stemmen met een aanvraag voor huisvesting van arbeidsmigranten op de Kenniscampus, in het voormalige PTC+ gebouw aan de Zandlaan. Gedurende een periode van twee jaar mocht het hostel/leerhotel gebruikt worden voor het huisvesten van arbeidsmigranten. Die werken bij veel Edese bedrijven. De vergunningstermijn zou met drie jaar kunnen worden verlengd. Daar waren twee voorwaarden aan verbonden: de kwaliteit van de leefomgeving (omliggende woonwijk) moest gewaarborgd zijn en er zou een uitgewerkt plan komen voor de definitieve bestemming van het pand.

We zijn nu twee jaar verder en het raadslid Daan Weststrate (ChristenUnie) vraagt zich af of er intussen een evaluatie heeft plaatsgevonden en of de kwaliteit van de leefomgeving daadwerkelijk is gewaarborgd. Hij heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college. Eerder heeft het raadslid al gezegd dat het gebouw van de Kenniscampus een onderwijsfunctie zou moeten krijgen. 

,,Op welk moment is het college van plan om het besluit (tot verlenging) te communiceren met de gebruikers/partners op de Kenniscampus en de omliggende woonwijk, zodat iedereen goed op de hoogte is van het collegebesluit”, vraagt Weststrate. ,,Indien de vergunningstermijn met drie jaar wordt verlengd: op welke manier heeft de exploitant van de huisvesting van arbeidsmigranten voldaan aan de voorwaarden?” Het raadslid herinnert eraan dat onderwijsinstellingen als COG, Het Streek en de Christelijke Hogeschool Ede twee jaar geleden niet positief reageerden toen duidelijk werd dat de onderwijsfunctie van het gebouw verloren ging. In hun ogen past een onderwijsfunctie beter bij de uitgangspunten van de Kenniscampus. ,,Ook worden er diverse vormen van overlast ervaren door de aanwezigheid van personen die in het gebouw verblijven. Het leek er ook op dat de ´buren´ niet waren betrokken in de besluitvorming.”  

Het raadslid stelt vast dat de gemeente Ede bezig is met het vaststellen van verschillende locaties voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Hij kan zich voorstellen dat, mochten er voldoende plaatsen beschikbaar komen, een kans is om de bewoners van de Zandlaan 27 elders te huisvesten.

  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie