Liv Pennock wint goud op 150 meter sprint.
Liv Pennock wint goud op 150 meter sprint. Climax

Spectaculair goud voor Climax-atlete Liv Pennock op Nationale D-spelen

13 september 2021 om 13:53 Sport Deel je nieuws

Liv Pennock ging niet als favoriete naar de Nationale D Spelen, maar won gisteren goud op beide sprintafstanden: de 60 en 150 meter. De Climax-Atlete verbeterde tevens het clubrecord op de 150 meter voor de meisjes junioren D.

Liv trainde de afgelopen maanden niet veel op de atletiekbaan, omdat haar ambitie momenteel uitgaat naar een voetbalcarrière. Als voorbereiding op de Nationale D Spelen, het officieuze Nederlands kampioenschap voor junioren D, trainde ze de laatste 4 weken op maandag onder leiding van Jarno Beuving bij BEAT-EDE. Ze kwalificeerde zich eerder dit jaar slechts als 8e en 9e voor dit kampioenschap, maar ging na deze intensieve trainingsweken naar huis als de grote kampioene op de 60 meter als 150 meter sprint!

In de series van de 150 meter plaatste Liv zich met een tijd van 19.68 sec. voor de finale en verbeterde daarmee ook het clubrecord van Climax. In de finale ging het nog sneller. Ze pakte met een tijd van 19.61 sec. de titel. Omdat er sprake was van meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid rugwind telde deze tijd niet als een nieuw clubrecord. De tweede troef van Climax op de 150 meter sprint, Noa van Heerikhuize, behaalde eveneens de finale en werd daarin met 21,96 sec. zevende.

In de serie van de 60 meter sprint bleef Liv met 8.37 seconden net boven het clubrecord van Eva Hovenkamp. In de finale bleef de Climax-atlete Amy Tijmstra van AV Hylas slechts 0,01 sec. voor. Voldoende voor haar tweede titel.