Afbeelding
Foto: Shutterstock

Dit zijn de voordelen van steenstrips in en rondom je huis

15 september 2021 om 14:33 Partnercontent

Gevels en muren van een woning moeten niet alleen stevig zijn. Ze moeten ook voorzien zijn van een mooi laagje dat toevoegt aan je interieur of de stijl die je aan de gevel wil geven. Dat kan op veel verschillende manieren. Zo zijn er behang, gevelplaten, verf en nog meer. Maar heb je steenstrips al wel eens overwogen? Steenstrips op de buitengevel maar ook steenstrips binnen zijn langzaam maar zeker de woonwereld aan het veroveren.

Wat zijn steenstrips? 

Voor de beslissing voor steenstrips kunt nemen, moet je uiteraard weten wat het precies is. En hoewel veel mensen zich er wel een voorstelling bij hebben, weet toch niet iedereen exact wat ze van een steenstrip kunnen verwachten.

Een steenstrip is een soort schijf gemaakt van baksteen. Het is een strip van ongeveer 2 centimeter dik. Zie het als een baksteen waar alleen de zijkant vanaf geschaafd is. Die zijkanten is vervolgens een volledige muur mee bedekt. Steenstrips bestaan dus echt uit steen, maar dan een zeer dunne laag.

Steenstrips hebben dan ook dezelfde eigenschappen als baksteen, weliswaar in andere verhoudingen. Steenstrips bevestigen werkt dan ook anders dan baksteen stapelen. De meest voorkomende manier om steenstrips te bevestigen is met een cementlijm. Deze lijm plaats je tegen een bestaande isolatieplaat of muur.

Steenstrips binnen en buiten

Doordat je steenstrips zowel kunt bevestigen op een isolatieplaat als een buitenmuur zijn ze uitermate geschikt voor zowel binnen als buiten. Aan de buitenzijde worden ze vaak gebruikt als een soort extra stevige laag die ondertussen een bijzondere uitstraling aan de woning geeft. Dat kan als je bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning toch wat klassieker wil doen lijken.

Binnen in de woning zijn steenstrips de ideale manier om een ruimte een industriële of moderne uitstraling te geven. Een muur met steenstrips ziet er stoer uit en geeft een uniek element aan iedere kamer, hoe saai of simpel ook.

Voordelen van steenstrips

Steenstrips hebben veel voordelen. Met name ten opzichte van een echte gemetselde stenen muur kun je in veel gevallen beter voor steenstrips kiezen:

? plaatsing gaat sneller en eenvoudiger;
? steentrips zijn niet dik en je verliest dus weinig ruimte;
? je woning krijgt een authentieke uitstraling;
? steenstrips zijn te combineren met allerlei materialen.

Het grootste voordeel is absoluut dat steenstrips de positieve elementen van steen meenemen, zonder het gedoe. Je kunt je woning dus een authentieke uitstraling geven zonder dat je ruimte verliest door centimeters die in de dikte van de muur gaan zitten. Een steenstrip heb je al vanaf 2 centimeter.

Gebruik je de steenstrips binnen? Dan zijn ze een ideale toevoeging aan de isolatie van de woning. Het kan eigenlijk niet misgaan met dit bijzondere materiaal: steenstrips passen bij elk type woning.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie