Bandera Latina tijdens Cultureel Café Dante
Bandera Latina tijdens Cultureel Café Dante Edwin Nieuwstraten

Cultureel Café Dante terug van weggeweest

15 september 2021 om 22:23 Lokaal Deel je nieuws

Café Dante start, na een lange afwezigheid, op donderdag 23 september het nieuwe seizoen. Met op het programma onder andere onze stadsdichter Larissa Verhoeff, een aankondiging van de Marjolein Bastin-tentoonstelling, de swingende band Bandera Latina en meer! 

Het programma begint met een optreden van de Trekvogels. De Trekvogels, een groep binnen het collectief Madlot uit Wageningen, brengen mensen samen met traditionele muziek, die reikt over grenzen van landen en culturen. Poëtische liederen uit Syrië, wervelende Koerdische dansmuziek en Nederlandse folk wisselen elkaar af of lopen in elkaar over. 

Dan naar Otterlo, daar is deze herfst in het Nederlands Tegelmuseum voor het eerst een tentoonstelling van Marjolein Bastin te zien in haar eigen gemeente! Het museum toont 40 originele aquarellen, waarvan 15 nog niet eerder getoond, in combinatie met oud-Hollandse tegels. Elleke de Ronde, projectleider, geeft alvast een voorproefje.

Stadsdichter en vertrouwd gezicht van Café Dante, Larissa Verhoeff komt ook naar onze seizoensopening voor het gesproken woord en ze vertelt over de eerste Edese poëzieprijs. Elise Huijberts praat ons bij over nieuwe activiteiten van De Kunstfactorij te Bennekom. Het open jongerenatelier in Cultura Ede is half september weer geopend. Edese jongeren tussen de 15 en 26 jaar kunnen hier onder begeleiding van Kees Oosting en Jannie Oosting tekenen, schilderen, een linosnede of mixed media-werk maken. Deze twee gepassioneerde kunstschilders geven een inkijkje in dit mooie project.

De avond wordt afgesloten met een swingend optreden van de band Bandera Latina. De ervaren musici spelen Spaanse (feest)muziek, latin en gipsy. Virtuoos gitaarspel en gepassioneerde zang maken van ieder optreden een ware Fiësta.

~ Coronatoegangsbewijs ~
Voor het bezoek aan Café Dante is een coronatoegangsbewijs nodig: een volledig vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag, of een herstelbewijs van corona. Dit coronatoegangsbewijs is te maken via de CoronaCheck-app of via CoronaCheck.nl.

~ Over Café Dante ~
Cultureel Café Dante is een ontmoetingsplek voor lokale kunst- en cultuurbeoefenaars (rijp en groen) en de Edese inwoners. De toegang en coronacheck is vanaf 20:00 uur. Het programma begint om 20:30 uur en vindt plaats in de theaterzaal van Cultura Ede. De entree is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie