Afbeelding
Theo Beumer

Edese hockeyvrouwen houden punten in eigen huis

19 september 2021 om 19:02 Hockey

EDE De Edese hockeyvrouwen hebben de thuiswedstrijd tegen het Gron. Studs met 3-1 gewonnen. Ede bezet na twee wedstrijden de vierde plaats in de eerste klasse. Twee minder dan de koplopers Bully en Houten.

door Eip Janssen

Ede nam een 1-0 voorsprong door Dymphe Laan vanuit de strafcorner. De assist was van routinier Anneke van Dam. Een zelfde scenario bijna bij de 2-0. het was weer Dymphe Laan die scoorde, maar nu was de assist van Iris ter Haar.

De Gon.Studs kwamen even terug in de wedstrijd door de 2-1. 

Maar Ede stelde de zege veilig door een prachtige aanval over meerdere schijven. Een goede actie van Britt Willemsen stelde Shayenne Dechêne de achteraf beslissende 3-1 te scoren.


 

Shayenne Dechêne keek tevreden terug op deze wedstrijd Foto:Theo Beumer

REACTIES Shayenne Dechêne (foto boven) keek kort na afloop verheugd terug op de 3-1 en haar goal.

De ingrediënten voor een mooie pot waren volop aanwezig. Veel publiek, perfecte temperatuur en als team erop gebrand te winnen”, lachte zij breeduit.

,,Met de 3-1 winst hebben we onszelf beloond voor de mooie combinaties die wij aan het publiek mochten laten zien”, glunderde de speelster.

Ook mede coach Floris-Jan den Houting, die samen met Lukas Westra het team begeleid was uiteraard tevreden.

,,We zien progressie in de ploeg. Het is goed om te zien dat de inhoud van de trainingen ook in de wedstrijd terug te zien zijn. Deze stijgende lijn moeten we doorzetten. Zondag wacht Civicum, hoewel nu hekkensluiter, een ploeg die we zeker niet mogen onderschatten”, sluit de coach af. 

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie