Thijs van Huigenbos zilver Flanders Cup 2021
Thijs van Huigenbos zilver Flanders Cup 2021 Sportschool Herbert

Sportschool Herbert scoort op sterk bezet Braziliaans Jiu Jitsu toernooi

16 september 2021 om 15:09 Vechtsporten Deel je nieuws

Afgelopen weekend hebben verschillende leden van de Edese sportschool ‘Sportschool Herbert’ deelgenomen aan twee Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) toernooien.

Op zaterdag 11 september namen Thijs van Huigenbos, Jacco Verhoeven en Tjafse van den Brink deel aan het sterk bezette grote internationale toernooi in België, de Flanders Cup.

Tjafse van den Brink trok ten strijden in de elite klasse -94,3 kg. Hier trof hij in de eerste ronde de latere kampioen. Van den Brink, die met een ribblessure toch besloot deel te nemen verergerde in de eerste ronde zijn blessure waardoor hij in deze ronde moest opgeven. Uiteindelijk in de strijd om het brons trok Tjafse aan het langste eind door zijn tegenstander met een snelle wurging tot overgave te dwingen.

Jacco Verhoeven was in België aangetreden voor zijn eerste BJJ toernooi ooit en kon in zijn eerste partij helaas niet voor de winst zorgen, maar wist wel de hele partij uit te knokken en goed tegenstand te bieden in de sterk bezette witte band klasse -82,3 kg.

Later deze dag was het de beurt aan Thijs van Huigenbos. Thijs mocht het laten zien in de blauwe band klasse +100,5 kg. Thijs ging voortvarend van start en scoorde tot aan de finale in zijn partijen meer dan 30 punten en wist ook al deze partijen met een submission te winnen. De finale was een zeer spannende partij waar zijn tegenstander er met de winst vandoor ging en Thijs op het podium stond met de zilvere medaille.

Zondag 12 september trok Joshua Kanters naar Almere om daar deel te nemen aan de Grappling Industries in de witte band klasse -76 kg. Kanters wist in deze grote klasse met maarliefst 29 deelnemers zich na 3 winst partijen tot de strijd om het brons te knokken. De strijd om het brons werd beslist in het voordeel van zijn tegenstander waardoor Joshua net naast het podium stond na 5 partijen waar hij zeker trots op mag zijn.

Ben jij ook benieuwd naar wat BJJ is? Kom dan langs bij Sportschool Herbert voor een gratis proefles. Kijk voor meer informatie op www.sportschool-herbert.nl of stuur een bericht naar info@sportschool-herbert.nl

Tjafse van den Brink brons Flanders Cup 2021
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie