Jeanne Hazelhekke trots op het nationaal kampioenschap golf en de mooie beker
Jeanne Hazelhekke trots op het nationaal kampioenschap golf en de mooie beker Gerdo Hazelhekke

Jeanne Hazelhekke wint NK Senioren Strokeplay 2021

17 september 2021 om 14:19 Overig

Ede De Edese topgolfster Jeanne Hazelhekke (67) heeft op De Hattemse Golf & Country Club het NK Senioren Strokeplay (65 plus) gewonnen. De Nederlands kampioene liet met een score van 152 slagen Marijke van der Tuin (154) en het op de derde plaats eindigde duo Renee Deckers en Ingrid Hooijer (157) achter zich.

Eip Janssen

Op woensdag 15 en donderdag 16 september jl. vond het nationaal Strokeplay kampioenschap 65+ plaats. Nederlandse topgolfers die de sporen in de sport al hebben verdiend. Uiteindelijk klasseerden zich deze vier deelneemsters in de top van het eindklassement.

,,Ik ben woensdag goed gestart. Met 71 slagen (drie slagen boven par) een topprestatie. Minimaal zes slagen minder dan de eerstvolgende (Marijke van der Tuin, red.). Met 4 birdies, waarvan 1 nét geen ‘eagle’, dat wil zeggen in twee slagen in de hole in plaats van vier was dit indrukwekkend”, opent Jeanne Hazelhekke haar terugblik.

Dat oud-prof voetballer Gerdo Hazelhekke maar nu ‘caddie’ in haar schaduw mocht staan was een aardige bijkomstigheid. ,,Ik was haar hulpje op de baan en een beetje een mentale coach. De euforie na de eerste dag was best groot”, lacht Gerdo Hazelhekke.

SPANNING Jeanne Hazelhekke besefte terdege dat de nationale titel nog niet binnen was. ,,Eén zwaluw maakt geen zomer’ en op de tweede dag mag je ondanks mijn ervaring de concurrentie zeker niet onderschatten. Ik was best wat gespannen”, gaat zij verder.

Dat bleek ook in de score. De eerste vijf holes gingen alle in bogey (1 slag te veel) en de concurrentie speelde juist prima en kwam al snel terug tot 2 slagen achterstand.


Genieten na afloop. Eigen foto

,,Ik probeerde mij te concentreren en weer in m’n eigen spel te komen. Niet letten op de achtervolgers was de opdracht.””

Op het moment dat het moest gebeuren maakte de Edese golfster een birdie en de twee achtervolgende vrouwen bogey’s. ,,Ik stond weer 4 slagen voor”, vertelde Jeanne opgelucht.

De laatste holes van de tweede dag waren echter geen formaliteit.

KAMPIOEN ,,Ik had 1 slag voorsprong over. Spanning ten top. Maar dat ging ook op voor de concurrentie. Het gevoel het gehele toernooi voorop te hebben gelegen wilde ik niet weggeven. De ontlading én de vreugde was groot toen op de allerlaatste ‘putt’ de strijd beslecht werd. De beste in mijn categorie van Nederland. De nationale titel was binnen”, was de Edese blij.

Een bijzondere prestatie van de 67-jarige Edese die overigens lid is van Golfclub Heelsum en daar afgelopen weekend wederom clubkampioene werd.   

,,Je zou bijna kunnen zeggen: Het houdt niet op. De golfsport koester ik. En van elke titel op welk niveau ook geniet ik”, besluit Jeanne Hazelhekke.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie