Ted Walker

Edese hockeyers gaan door met winnen

19 september 2021 om 17:47 Hockey

EDE De Edese hockeymannen hebben de tweede competitiewedstrijd tegen Union met een 4-2 zege afgesloten.

door Eip Janssen

Vorig seizoen starten de Edenaren met zes zeges op rij. Daar worden er nu al twee aan toegevoegd. Dat betekent dat Ede in de overgangsklasse een bolwerk blijft. De achtste overwinning op rij. Ede staat nu op doelsaldo de tweede plaats achter het eveneens zonder puntverlies zijnde Gooische en voor Phoenix.

Ede kwam op een 3-0 voorsprong door twee benutte strafcorners van Stijn Draaijer. Tussendoor scoorde Max Ostermeijer netjes met een veldgoal de 2-0.  De Nijmegenaren zagen tweemaal kans doelman Tijmen Maakal (archieffoto) te passeren: 3-2. In het vierde kwart maakte Sem Draaijer aan alle twijfels van de verdiende Edese zege een einde:4-2.

Trainer Bastiaan Bunnik noteerde de zege met plezier.

,,Natuurlijk zijn er verbeterpunten. Ede maakte het zich in het derde kwart zelf lastig en liet Union op 3-2 komen. Maar anderzijds hebben we vorige week IJsseloever en nu Union (vorig seizoen top vijf) twee goede tegenstanders gehad. Die punten moet je koesteren. Deze lijn willen we doorzetten in de bekerwedstrijd tegen Hattem. Daarna naar Berkel Enschot waarna Hattem weer naar Ede komt. Dan weten we waar we staan”, sluit Bunnik af.

Komende donderdagavond speelt Ede in het kader van de Gold Cup (bekerstrijd voor hockeyteams) een thuiswedstrijd tegen competitiegenoot Hattem. De wedstrijd op de bosrand begint om 20.30 uur.