Remco Willemen behaalt de tweede plek in de categorie U12 op degen
Remco Willemen behaalt de tweede plek in de categorie U12 op degen Michiel Uitdehaag

La Prime succesvol op Jeugd NK

19 september 2021 om 21:15 Overig Deel je nieuws

De deelnemers van de Ede-Wageningse schermvereniging La Prime hebben afgelopen weekend gestreden om de eer van de gemeente hoog te houden op het Nederlands Jeugdkampioenschap Schermen in Alkmaar. Ze kwamen uit op de wapens floret en degen en wisten goed stand te houden tussen de verschillende internationaal actieve deelnemers.

Het deelnemersveld op floret werd gedomineerd door Noord-Hollandse verenigingen en de La Prime schermers hadden zichtbaar moeite met de technisch sterk vechtende tegenstanders. De Wageningse Valerie Buijse redde de eer door kampioen te worden in de categorie U17 en derde in U20 de dag erna; een uitzonderlijk goede prestatie van deze 16-jarige topsporter die inmiddels in Amsterdam traint.

Op het wapen degen was het kwam La Prime met twee deelnemers aangetreden. In de U17 categorie was de hele jeugdtop aanwezig, waardoor het eindresultaat tegenviel. In de categorie U12 wist Remco Willemen na een prima voorronde een tweede plaats letterlijk te verzilveren en zijn kwaliteiten als jonge duellist op de kaart te zetten.

Schermvereniging La Prime traint in Ede en Wageningen en heeft lesprogramma’s voor kinderen, jeugd en volwassenen. Kijk op www.laprime.nl voor meer informatie en gratis proeflessen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie