Lezing over hooggevoelige, wilskrachtige kinderen op school

31 mei 2018 om 10:02 lokaal Deel je nieuws

De Bennekomse uitgeverij Scrivo Media organiseert op 16 juni een lezing over hooggevoelige, wilskrachtige kinderen op school. Aanleiding voor de lezing is het verschijnen van het nieuwe kinderboek 'Draakje Vurig op school'. Auteur Josina Intrabartolo uit Bennekom schreeft het boek samen met psychologe Janneke van Olphen. Janneke zal 16 juni de lezing ter ere van het nieuwe boek voor haar rekening nemen.

Als je kind een sterke wil heeft, maar tegelijkertijd erg gevoelig is, sta je als ouder of leerkracht voor een niet altijd gemakkelijke taak. Want hoe zorg je ervoor dat je het kind begrenst, zonder zijn gevoeligheid te negeren? Hoe zorg je dat het niet onder- maar ook niet overprikkeld raakt op school?

In ongeveer een uur tijd neemt Janneke de eigenschappen en het gedrag van gevoelige,wilskrachtige kinderen onder de loep en biedt zo inzicht in lastige situaties en hoe die zijn aan te pakken. Praktisch, herkenbaar, soms confronterend, maar zeker ook verhelderend, voor zowel ouders als leerkrachten. Ook is er na afloop nog de kans om vragen te stellen aan Janneke en Josina. Er is tevens een grote boekenstand van uitgeverij Scrivo Media met boeken over onder meer hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, angsten en rouw.

De lezing wordt gehouden op zaterdagmiddag 16 juni om 15 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in het Ontmoetingshuis, Spiesheem 54 in Veenendaal-Oost. Toegang bedraagt 10 euro, incl. een kopje thee. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.draakjevurig.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie