Afbeelding
heliflight.nl

Uitbreiding bedrijventerrein De Stroet

31 mei 2018 om 12:13 lokaal

LUNTEREN Het gemeentebestuur besloot dinsdag toestemming te geven tot uitbreiding van bedrijventerrein De Stroet in Lunteren. Het gaat om een uitbreiding van ongeveer drie hectare ten oosten van het bestaande  terrein.

Daarvoor werden twee motieven op tafel gelegd door een particuliere partij: behoefte aan een extra ontsluiting van het bestaande terrein en ruimtebehoefte van bedrijven die op De Stroet niet meer gefaciliteerd kon worden. 

Er zijn lokale bedrijven die belangstelling hebben getoond voor vestiging op de uitbreidingslocatie. Het initiatief biedt volgens het college ook een kans om knelpunten rondom bedrijvigheid in het buitengebied op te lossen. De uitbreiding wordt eveneens aangegrepen om te onderzoeken of bedrijfsmatige activiteiten in het buitengebied, die niet passen in de planologische kaders op die plekken, naar De Stroet kunnen worden verplaatst.

In 2015 kon de gemeente nog geen medewerking verlenen, ondanks het feit dat de uitbreiding benoemd was in de Regionale Programmering Bedrijventerreinen (RPB). Die ontwikkeling was namelijk 'on hold' gezet. Voor 
medewerking aan het initiatief en een bestemmingsplanwijziging is het namelijk noodzakelijk om de behoeftevraag naar nieuw bedrijventerrein af te stemmen in regionaal verband. Ondertussen is het RPB geactualiseerd en is ruimte gecreëerd voor initiatieven zoals die in De Stroet. De twee motieven gelden nog steeds. Daarom kan nu wel worden begonnen met de ontwikkeling van deze locatie, gelegen in de punt van de A30 en de Postweg. De uitbreiding zal dus plaatsvinden richting de bebouwde kom van het dorp Lunteren aan de Westzoom.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie