Edese hockeymannen blijven winnen
Edese hockeymannen blijven winnen Eip Janssen

Hockeymannen winnen in en bij Berkel-Enschot

26 september 2021 om 18:32 Hockey

EDE Ede heeft in de overgangsklasse de derde zege op rij behaald. In en bij Berkel-Enschot werd een 1-4 zege behaald. Met de bekerwinst afgelopen donderdagavond tegen Hattem (5-1) kan van een prima start worden gesproken.

door Eip Janssen

,,Natuurlijk ben ik als trainer uitermate tevreden. Je kunt kritisch zijn op details maar uiteindelijk tellen de punten. Ede gaat in de overgangsklasse samen met Gooische ongeslagen aan kop”, opent Ede-coach/trainer Bastiaan Bunnik.

In de eerste helft kreeg Ede wel kansen bij Berkel-Enschot maar het vizier stond nog niet op scherp. De 0-0 ruststand was zeker voor de thuisclub geflatteerd.

,,Het was warm drukkend weer. Dat betekende dat het tempo soms te laag was. Maar na rust in het derde en vierde kwart werd orde op zaken gesteld”, oordeelde Bunnik.

Hij zag Max Ostermeijer, Lennart Bakker en Stijn Draaijer (strafcorner) de 1-3 aantekenen.

,,Tussendoor scoorde de thuisclub uit een strafbal. Tijmen Maakal onze doelman zat er nog wel aan maar het was net niet. Dat was het ook bij een mooi doelpunt van Lucas Poederoijen. Misschien moet ik eerst de beelden goed bekijken maar wij als staf dachten we dat het een mooie en correcte goal was. Helaas voor Lucas dacht de arbiter er anders over”, glimlachte Bunnik.

Hij zag dat de talentvolle A-junior Guus Prinsen voor de 1-4 eindstand zorgde.

,,Een talent dat wij bij Ede koesteren. Uiteindelijk is dat toch de toekomst waar Ede groot mee wordt”, sluit Bastiaan Bunnik af.

Zondag komt hekkensluiter Hattem op bezoek. De wedstrijd begint om 14.45 uur.