ZVV Ede op weg naar een probleemloze zege.
ZVV Ede op weg naar een probleemloze zege. Leon Verbakel

ZVV Ede koploper eerste divisie

24 september 2021 om 22:43 Voetbal

EDE De zaalvoetballers van ZVV Ede wonnen ook de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. In Utrecht was de ploeg van Anouar Tighadouini met 0-4 te sterk voor JCK/ AISO.

door Eip Janssen

ZVV Ede gaat na twee duels nu ongeslagen aan kop in de eerste divisie. Net als ZVG/Cagemax hebben de Edenaren zes punten. Het doelsaldo is in het voordeel van ZVV Ede (+1).

Na een aftastend begin was het Achraf Benahmed die op doorzettingsvermogen door de defensie stormde en de 0-1 hard binnenschoot.

,,Niet veel later volgde de 0-2 van Ino Wolters die zijn eerste doelpunt maakte in Edese dienst. Op slag van rust liet ZVV Ede twee grote kansen liggen om de score uit breiden. Aanvoerder Mitchell Snetselaar raakte nog de laat”, had ZVV Ede vertegenwoordiger Leon van Brakel gezien.

Waar in de eerste helft doelman Alpay Yuzgec nog een belangrijke rol had gaven de Edese zaalvoetballers nauwelijks iets weg. Maar op de momenten dat het nodig was bewees Yuzgec zich een betrouwbare sluitpost.

,,ZVV Ede wist via Kamal Bendadi die de 0-3 binnenschoot halverwege de tweede helft verder uit te lopen. Het inspireerde Mohammed Hazzat die een minuut later 0-4 scoorde. ZVV Ede speelde de wedstrijd vervolgens gedisciplineerd uit en hield de nul”, sluit Verbakel af.

ZVV Ede komt komende vrijdagavond in actie voor de landelijke bekerstrijd. FCK/De Hommel, spelend in de Eredivisie komt op bezoek. De wedstrijd begint om 20.45 uur in de topsporthal.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.