Nederland, Amsterdam, 29 november 2018
Fuse ensemble??Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Nederland, Amsterdam, 29 november 2018 Fuse ensemble??Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved Merlijn Doomernik

Van uitstel komt geen afstel: Fuse Live in Cultura

29 september 2021 om 11:50 Podiumkunsten

EDE Na een jaar uitstel staat de grenzeloze topformatie Fuse op zaterdag 2 oktober in het Theater van Cultura. Fuse brak door als de huisband van televisieprogramma Podium Witteman en won de Edison Klassiek Publieksprijs voor album Studio 2.

Het Amsterdamse zestal wist al menig podia te veroveren met hun eclectische muziekmix. In Fuse Live gaat de groep 150 jaar muziekgeschiedenis te lijf, terwijl ze volop in de 21e eeuw staan. Zo klinken Miles Davis en Maurice Ravel naast Nils Frahm en Simeon ten Holt even mooi, opzwepend en actueel. Maar of de noten nu generaties oud zijn of ter plekke ontstaan, Fuse neemt je mee op een ontdekkingsreis waarvan je achteraf pas beseft dat je er behoefte aan had. ‘Fuse heeft dat geheimzinnige méér’, kopte NRC na de groep een jaar gevolgd te hebben. 

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via www.cultura-ede.nl. voorafgaand aan het concert is er een inleiding om 19.30 uur. Het concert begint om 20.15 uur.

Proefkamermuziek De serie Proefkamermuziek neemt u mee op een muzikale reis. De ensembles en musici zijn van topniveau en brengen op bevlogen wijze een rijk palet van muziekstijlen en theatrale hoogstandjes. Ieder concert is een lust voor oren en ogen. De concerten worden voorafgegaan door informele inleidingen. Musici worden geïnterviewd over hun drijfveren en het programma dat zij uitvoeren. Na afloop is het tijd voor napraten met elkaar en de musici, onder het genot van een heerlijk glas wijn. 

Carel Kraayenhof & het Matangi Kwartet Het volgende concert in de serie Proefkamermuziek is het concert van Carel Kraayenhof & het Matangi Kwartet op 21 oktober; Beethoven versus Piazolla. Hij was vrijgevochten, grensverleggend en visionair. Piazzolla was een succesvol bandoneonist, leidde beroemde tango-orkesten, maar bleef altijd zoekende. Bartók, Stravinsky en jazz inspireerden hem op weg naar zijn Tango stijl. Beethoven en Piazzolla lieten de muziekwerelden van hun tijd schudden op hun grondvesten. In 2021 is het 100 jaar geleden dat Piazzolla werd geboren. 250 jaar Beethoven mag in 2021 ook nog gevierd worden.

Nederland, Amsterdam, 06-12-2018. Portret van het Fuse ensemble. Foto: Andreas Terlaak
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie