Remco Speelziek
Remco Speelziek Theo Beumer

Valse start DTS Ede

25 september 2021 om 20:15 Voetbal

EDE ,,Ja, je kunt spreken van een valse start. Iets anders kan ik er niet van maken’’, stelde de teleurgestelde Arnold Brehler, na de 3-1 nederlaag van DTS Ede bij DOS’37.

Op het gras in Vriezenveen kregen beide ploegen direct al wat mogelijkheden, waaronder Remco Speelziek voor DTS Ede, voordat de 1-0 viel. ,,De bal stuiterde ongelukkig op de hand van Jasper Verstraten. Doelman Robin Franken was er dichtbij, maar de strafschop betekende wel de 1-0’’, keek de DTS Ede trainer terug. Menno Kamphuis was de schutter.

,,Via Bram Holtman kwamen wij aan de rechterkant een aantal keer gevaarlijk door. De voorzetting of de bezetting voor het doel was niet goed genoeg. Remco Speelziek was nog een keer gevaarlijk. Maar we hadden gewoon te weinig stootkracht. Omdat het ook niet lukte, sloop er wat irritatie in de ploeg.’’

OVERTUIGING ,,De tweede helft begon met een goede energie. Maar al snel viel de 2-0 (weer Menno Kamphuis). De echte overtuiging ontbrak om terug te komen. En dan viel ook nog de 3-0 (Ronald ter Morsche). Evert Palm, die last heeft van zijn achillespees en daarom op de bank begon, zorgde in de slotfase voor nog wat strijd en beleving. Hij maakte ook de 3-1.’’

,,Het blijft iets ongrijpbaars. Afgelopen dinsdag speelden we gewoon een heel goede wedstrijd bij Achilles Veen. Nu viel het zwaar tegen. Ik geloof niet dat de ontmoeting van dinsdagavond nog in de benen zat’’, liet Arnold Brehler weten.

Zaterdag is er de eerste competitiewedstrijd op eigen terrein, als DZC’68 op bezoek komt.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie