Afbeelding
Jacco Peelen

Crowdfundingsactie voor Eva Peelen brengt 80.000 euro op: ‘Woorden schieten tekort’

27 september 2021 om 21:14 Mensen

EDE De Edese Eva Peelen kan opnieuw geopereerd worden. Een crowdfundingsactie bracht de benodigde tachtigduizend euro op waarmee niets de nieuwe dure operatie nog in de weg staat. ,,Woorden schieten tekort om iedereen te bedanken die, op wat voor manier dan ook, hieraan heeft bijgedragen. Alle warme en positieve berichten die we de afgelopen periode hebben ontvangen zijn zo hartverwarmend, net als al jullie donaties. Heel erg bedankt”, laat de familie maandagavond weten.

De Edese lijdt aan het Ehlers - Danlos Syndroom (HEDS), een bindweefsel aandoening. In 2020 heeft Eva een levensreddende operatie ondergaan in Barcelona, waarbij de bovenste twee nekwervels zijn vastgezet aan haar schedel, zodat de hersenstam geen compressie meer kan hebben. In het lange herstel hield Eva echter klachten. ,,We hebben duidelijkheid gekregen dat de neurologische- en pijnklachten niet horen bij het herstel van de operatie. Na diverse gesprekken met de neurochirurgen in Barcelona geven zij aan dat Eva zo snel mogelijk in Barcelona verwacht wordt, gezien haar klachten en medische voorgeschiedenis”, liet de familie in augustus weten.

,,De artsen verwachten instabiliteit van de nekwervels onder de fusie en een verkleving van het ruggenmerg in de onderrug. Eva wordt 30 september verwacht in Barcelona voor pre-operatieve onderzoeken en wordt op 7 oktober geopereerd. De operatie zal inhouden een langere fusie, de nekwervels onder de fusie worden tot de borstwervels T2 vastgezet en de verkleving in de onderrug wordt los gemaakt.”

De kosten voor de medische vlucht, onderzoeken en operatie zijn ook nu weer voor eigen rekening. De zorgverzekeraars vergoeden de operatie niet. De totale kosten bedragen 80.000 euro. Om dat bedrag bij elkaar te krijgen werd vorige maand een nieuwe crowdfundingsactie opgezet. Vandaag, drie dagen voor de eerste afspraak in Spanje, werd het streefbedrag bereikt. 

Doneren is nog altijd mogelijk op 0=AT1CQSauJSoqNHK40qPbq1E4z4VUo9Uoy-fKkmfOIw6yg3PCC_1_1LQv0fS8PJrtqM6YCHCAuYB0qO9jbrZhIf3O244Ufr6OI3FgbgN6YT5u5VrPjArlPZ3oPB4ojspl4yfXva0E7Xh0V32dM0L5n-i8W2s_eWQmIugGcT5Ys4JMVA" rel="nofollow noopener" tabindex="0" target="_blank">www.geefevatoekomst.nl


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie