‘Harsloos’ HV Reehorst verliest competitieduel in Ulft

2 oktober 2021 om 21:57 Overig

EDE HV Reehorst heeft de eerste competitiewedstrijd bij UGHV in Ulft met 32-29 verloren. Belangrijke reden was dat in Ulft niet met ‘hars’ gespeeld mocht worden.

door Eip Janssen

,,Een gedrocht van een wedstrijd. Spelen zonder ‘hars’ is ons niet toevertrouwd. De grip op de bal is totaal anders. Wellicht een mentale kwestie. Maar ook de gastheren klaagden erover”, opent trainer/coach Sander Barents (archieffoto).

De inwoner van Venray zag zijn ploeg in de eerste acht minuten tien kansen krijgen maar wel met 2-7 achterstaan.

,,En die twee punten kwamen nog uit zeven meter worpen ook. Dan loop je gelijk achter de feiten aan. We kwamen nog wel een keer op 9-9 gelijk. Dan volgen er wat twee minuten tijdstraffen en is het een 13-9 achterstand”, baalde Barents.

Bij rust ging UGHV met 17-13 aan de leiding.

,,In de rust afgesproken druk ontwikkelen. Maar er werden weinig echt goede acties uitgevoerd. We bleven steeds een doelpunt of vier achterstaan. Bij 27-25 achter kregen we weer de nodige tijdstraffen. Daarna liep de score op tot een 31-26 achterstand.

HV Reehorst probeerde wat aan de achterstand te doen en nam de nodige risico’s.

,,Maar de laatste vijf minuten toch steeds een man minder. Nee, de scheidsrechters waren niet per se tegen HV Reehorst. Ook de thuisclub werd een aantal keren bestraft. Ik denk dat onze ploeg in een paar acties niet slim genoeg was en onnodig bij een break aan de arm trok. De 32-29 nederlaag moeten we echt bij onszelf zoeken”, oordeelde de trainer.

De tweede divisie heeft nogal te leiden onder de gevolgen van het afgebroken competitieseizoen 2020/2021.

,,Er zijn wat ploegen (PSV handbal en eerder al Ha-STU doorgeschoven naar de eerste divisie. E en O 2 heeft zich vrijwillig teruggetrokken. Udi 1896 uit Arnhem en Vios (Heel) zijn toegevoegd in de tweede divisie. Simpel gezegd stond de competitie al op zijn kop voordat de competitie begonnen was. Laten we hopen dat de handballers deze competitie 2021/2022 wel af kunnen maken, anders zie ik het somber in”, besluit Sander Barents.

Zaterdag ontvangt HV Reehorst in eigen hal (Sporthal De Peppel) om 20.30 uur Havas 2 uit Almere.