Burgemeester René Verhulst en directeur ROVC TechCenter John Huizing kijken geboeid toe hoe een robot in stijl de opening van het nieuwe gebouw verricht
Burgemeester René Verhulst en directeur ROVC TechCenter John Huizing kijken geboeid toe hoe een robot in stijl de opening van het nieuwe gebouw verricht Diana Kervel

Heropening ROVC

28 september 2021 om 15:00 Onderwijs

EDE Exact op dezelfde plaats waar het in 2018 eindigde, is ROVC TechCenter aan een nieuw leven begonnen. Burgemeester René Verhulst memoreerde bij de opening van het nieuwe gebouw aan de brand die het oude opleidingsinstituut aan de Galvanistraat geheel in vlammen deed opgaan. 

ROVC TechCenter geeft met het innovatieve en duurzame pand een visitekaartje af. Het TechCenter kent ruim 3000 m2 aan practicumruimte. Ook zijn in het gebouw zeven klimaattechnologieën verwerkt. Deze maken deel uit van het praktijkgedeelte van de installatiecursussen. Zo vormt het TechCenter een living lab voor cursisten.

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft ruim 25.000 extra werknemers nodig om zonnepanelen, windmolens en elektrische laadpalen te installeren. Met de opening van het praktijkgerichte TechCenter hoopt ROVC bij te dragen om het groot tekort aan technisch opgeleide mensen aan te vullen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie