Jonah van Doesburg
Jonah van Doesburg Theo Beumer

Slechte start breekt Ede/Victoria op

2 oktober 2021 om 19:00 Voetbal

EDE ,,De eerste helft waren wij niet bij de les tegen DFS Opheusden. Daarna was het veel beter, en had je misschien wel een gelijkspel verdiend. Maar uiteindelijk verlies je wel met 1-3’’, keek Danny Suitela terug op de eerste seizoenswedstrijd van Ede/Victoria.

Al na 3 minuten was het 0-1 uit een strafschop van Mark van Burken. ,,Ik vond het een discutabele. Jonah van Doesburg stond met zijn rug naar de bal en zag niet eens dat de bal tegen zijn hand werd geschoten. Ook na die tegenvaller stonden wij niet goed. DFS miste een paar grote kansen. Wij hadden alleen via Wouter Engelen een kans. Over de 0-1 ruststand mochten wij zeker niet klagen.’’

,,In de tweede helft was er een heel ander spelbeeld. Wij speelden tot de tachtigste minuut pressing. Waar wij kansen creëerden, kreeg DFS geen kans meer. Helaas viel de 1-1 niet. Met nog zo’n tien minuten op de klok, stonden wij binnen twee minuten twee keer verkeerd opgesteld. Dat betekende de 0-2 en 0-3 (twee keer Otto van Setten). Via Max de Vries kwamen wij nog terug tot 1-3. Geoffrey van de Kamp had de spanning nog helemaal terug kunnen brengen. Maar vooral op basis van die slechte eerste helft, verlies je toch’’, sloot Danny Suitela af.

Komende zaterdag speelt Ede/Victoria opnieuw thuis. Dan komt Wageningen op bezoek.