Afbeelding
Pixabay

Nieuwe Edese sporthal voor korfbal en handbal van de baan

5 oktober 2021 om 13:57 Overig

EDE Uiteindelijk te hoge bouwkosten zijn de reden waarom korfbalvereniging CKV Reehorst ’45, handbalvereniging HV Reehorst en gemeente Ede in gezamenlijkheid hebben besloten dat de geplande nieuwe sporthal op sportpark Peppelensteeg niet gebouwd gaat worden. Eventuele versoberingen in het bouwplan en de beperkte mogelijkheden tot het genereren van extra inkomsten leiden niet tot een haalbare oplossing. 

In overleg met Sportservice Ede bekijken beide verenigingen nu hoe hun activiteiten in de gemeentelijke hallen uitgevoerd kunnen blijven worden.

WELOVERWOGEN ,,Het in eigen beheer bouwen van de sporthal heeft veel van onze inzet en energie gevraagd”, zeggen voorzitters Mark Smidt en Leo de Wit namens beide verenigingen. ,,Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat het niet gaat lukken. Maar we kiezen er weloverwogen voor om niet nog meer risico’s aan te gaan voor onze verenigingen. De stijging in de bouwkosten en, mede als gevolg van corona, beperkte mogelijkheden voor aanvullende financiering maken nu echter dat realisatie niet mogelijk blijkt.”

Sportwethouder Peter de Pater heeft waardering voor de inzet van de sportverenigingen. ,,Het is jammer dat de conclusie is dat de sporthal er niet komt. Ik ga er vanuit dat we een oplossing vinden in onze bestaande sporthallen, want deze vitale clubs verdienen een sportieve toekomst.”

VIJF TON Voor de bouw van de sporthal was eerder een overeenkomst gesloten tussen de gemeente en de stichting die namens beide sportverenigingen de bouw voorbereidde. In deze overeenkomst werd afgesproken dat de gemeente garant staat voor vijf ton. De gemeenteraad besloot in april 2019 om een extra subsidie te verlenen. Eind 2019 is de omgevingsvergunning voor de bouw verleend en begin 2020 is gestart met het verleggen van kabels en leidingen op het bouwterrein en het verplaatsen van het fietspad.

De komende tijd onderzoeken de stichting en de verenigingen samen met de gemeente of er op de locatie van de beoogde sporthal nog een alternatieve invulling mogelijk is, om te bereiken dat de kosten die reeds gemaakt zijn voor alle voorbereidende werkzaamheden, terugverdiend kunnen worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie