Afbeelding
Ted Walker

Bijna twintigduizend boetes in vier maanden door flitspalen in gemeente Ede

6 oktober 2021 om 13:45 Verkeer en vervoer

EDE De flitspalen in de gemeente Ede hebben in de periode van mei tot en met augustus in totaal 19.545 overtredingen geconstateerd. Verreweg de meeste daarvan betrof het te hard rijden, voor het rijden door rood werd 328 keer geflitst. Bijna de helft van de overtredingen werd geregistreerd door de flitspaal langs de N310 in Harskamp (aan de kant van Otterlo): 9113.

In de stad Ede staan drie flitspalen. Daarvan is de paal aan de Dr. Willem Dreeslaan (bij het tankstation en ziekenhuis) verreweg het meest actief. In de periode van mei tot en met augustus zijn in totaal 4286 boetes uitgeschreven dankzij deze flitspaal. Daarvan ging het in 4027 gevallen om te hoge snelheid, 259 automobilisten werden bekeurd voor rijden door rood licht.

In totaal 708 bekeuringen werden uitgeschreven dankzij de flitspaal iets verderop, bij de Keesomstraat/Galvanistraat. Hier ging het om 639 gevallen van te hard rijden en 69 keer rijden door rood. De flitspaal aan de Molenstraat in Ede registreert alleen snelheidsovertredingen. Die werden in de genoemde periode 103 keer gemaakt op deze locatie.

Langs de Van Balverenweg in Bennekom staat ook een flitspaal. Die registreerde tussen mei en augustus in totaal 3715 snelheidsovertredingen. Ook langs de N310 staan drie flitspalen die alleen op de snelheid letten. Dankzij de paal in Otterlo werden 252 boetes uitgeschreven. De flitspaal in Harskamp (aan de kant van Otterlo) is al jaren de meest actieve flitspaal. In de genoemde periode noteerde die maar liefst 9113 snelheidsovertredingen. Aan de andere kant van Harskamp werden 1368 boetes uitgeschreven dankzij de flitspaal op die plek.

In totaal zijn er in de periode van mei tot en met augustus 1,2 miljoen flitsboetes uitgedeeld in Nederland, meldt het Ministerie van Justitie en Veiligheid. De meest actieve flitspaal van het land staat in Gouda bij de Goudse Poort richting de A12. Die noteerde maar liefst 17.265 overtredingen.


Op bovenstaande kaart vind je per flitspaal het aantal boetes als gevolg van overtredingen die geconstateerd zijn door flitspalen van mei tot en met augustus 2021. Deze verkeersovertredingen worden geconstateerd met digitale handhavingsmiddelen op kenteken. De cijfers gaan over de vaste digitale flitspalen verspreid over het land. Boetes die door de politie zijn uitgeschreven of trajectcontroles zijn hier niet meegeteld. Voor negen locaties kon geen exacte locatie worden vastgesteld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie