Aanvoerders en scheidsrechters kijken ongerust naar de mist.
Aanvoerders en scheidsrechters kijken ongerust naar de mist. Eip Janssen

Edese hockeyers bekeren door in Gold Cup

7 oktober 2021 om 22:52 Hockey

EDE De Edese hockeyers versloegen Huizen in de tweede ronde om de Gold Cup (bekerstrijd, red.) met 4-3.

door Eip Janssen

Dat het nog een spannende slotfase werd kwam doordat Ede in de tweede helft minder goed voor de dag kwam dan in de eerste helft. ,,Let vanavond goed op. Het wordt knallen”, riep Ede-speler Renaldo de Bock vooraf. Hij kreeg in de eerste helft meer dan gelijk. Ede, gedeeld koploper in de overgangsklasse A tegen het op de derde plaats staande Huizen in de overgangsklasse B was een affiche dat spektakel beloofde. Maar er was maar een ploeg die in de eerste helft spektakel bood en dat was het thuisspelende Ede.

EINDELIJK Ondanks dat Ede een veldoverwicht had wist het eerst niet te scoren. Maar na een kwartier maakte Jiddo van der Vlist daar een einde aan. Hij strafte een verdedigingsfout bij Huizen knap af: 1-0. Lang gebeurde er weinig hoewel de toeschouwers mooie en vlotte combinaties van Ede meenden te aanschouwen. Het zicht op het hoofdveld werd door de mist steeds minder. Het was even de vraag of de wedstrijd kon worden voortgezet.

In overleg met beide ploegen en de scheidsrechters werd besloten op een ander veld door te gaan. Een goed besluit hoewel in de laatste fase ook daar de mis zodanig dichttrok dat van het spel niet veel te zien was.

Ede zette in het derde kwart aan en liet Huizen alle hoeken van het veld zien. Stijn Draaijer benutte twee strafcorners en tussendoor zette Max Ostermeijer met een geweldige soloactie op de achterlijn de stand op 4-0. Kat in het bakkie leek het voor Ede. Maar de ploeg begon defensief te knoeien. De taken werden niet goed vervuld en enige onderlinge irritatie was het gevolg.

ORDE Bij een 4-2 tussenstand gebuikte Ede-coach Bastiaan Bunnik de time-out voor een donderspeech waar weinig Spaans aan hoefde te worden toegevoegd. In het laatste kwart overleefde Ede een aantal strafcorners en bracht de zege over de streept. Daar deed de 4-3 van Huizen geen afbreuk meer aan in de slotseconden. Ede heeft de derde ronde in de strijd om de Gold Cup bereikt. De ploeg mag nu afwachten welke ploeg eruit de koker rolt. ,,Als het maar thuis is dan zijn we voor niemand bang”, riep de spelersgroep alweer eensgezind.

Zondag speelt Ede om 14.45 uur weer thuis. Streekgenoot Upward (Arnhem) is de tegenstander waartegen de succesvolle Edese hockeyers de koppositie moeten verdedigen. 

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Ede coach Bastiaan Bunnik (achter de lijn) overlegd met zijn in het veld staande Huizense collega over de zichtomstandigheden.
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie