Blauw Geel ‘55 kan het niet bolwerken in Voorthuizen

9 oktober 2021 om 18:46 Voetbal

EDE ,,De 3-1 nederlaag bij VVOP in Voorthuizen was niet onverdiend. Maar de rode kaart (twee keer geel, red.) voor aanvoerder Jeroen Berkhof was in mijn ogen bij een 1-2 achterstand het breekpunt”, keek Blauw Geel ’55 trainer Pieter van de Grift terug.

door Eip Janssen

Blauw Geel ’55 keek tegen een 2-0 achterstand aan op het moment dat de nadrukkelijk aanwezige scheidsrechter R. Letschert een hoofdrol voor zichzelf opeiste. ,,De eerste gele kaart voor Jeroen Berkhof kun je geven. De tweede wegens praten was heel vreemd omdat zijn opmerking tot een medespeler was gericht. We zaten net weer terug in de wedstrijd”, baalde de Blauw Geel ’55 trainer. Van de Grift was wel zo reëel te erkennen dat VVOP zeker de eerste twintig minuten de betere en agressievere ploeg was. ,,Zij vielen onstuimig aan en gingen de duels niet uit de weg. Het werd al snel 2-0 voor VVOP door doelpunten van Niek Bos en Stan Biwolt. De 3-0 ging niet door omdat de scheidsrechter niet zag dat er gat in het net zat waardoor de bal achter belandde. Daar kwamen we goed weg.”

Het was Robbie Pont die Mike Molenaar in staat stelde de tegentreffer (2-1) te scoren. ,,We zetten aan en kregen kleine kansen. Maar na het wegsturen van Jeroen Berkhof werd het lastig. In de tweede helft met tien man hebben weinig kansen meer gekregen. VVOP kwam na ruim een uur op 3-1 via Stan Biwolt”, had de trainer gezien. Blauw Geel ’55 kent een moeizame start in de derde klasse B. De ploeg staat met twee punten op een elfde plaats. Zaterdag komt Zwart Wit ’63 uit Harderwijk op bezoek. ,,Dan moet het maar gebeuren. De eerste zege en weg zien te komen uit de staartgroep is onze opdracht”, eindigt Pieter van de Grift gedecideerd.