Maarten Loeve was deze zaterdagmiddag voor SKF 2 onverslaanbaar.
Maarten Loeve was deze zaterdagmiddag voor SKF 2 onverslaanbaar. Eip Janssen

Tafeltennissers BIT.NL maken feest compleet en verslaan SKF 2 met forse cijfers

10 oktober 2021 om 07:58 Tafeltennis

EDE BIT.NL mocht zaterdagmiddag aantreden tegen de reserves van het Veenendaalse SKF. De streekderby werd een forse 8-2 overwinning.

door Eip Janssen

Het team bestaande uit Maarten Loeve, Yorick Schurink en Alice Barendregt liet in een sfeervolle en goed gevulde speelzaal zien dat het menens was. De onverwachte nederlaag van afgelopen week tegen Tempo-Team 3 moest worden weggepoetst. Het begin was nog even wat stroefjes. De Veenendaalse kopman Ricco Gerritsen liet het Edese tafeltennis publiek even sidderen. Yorick Schurink moest in vier nipte games het hoofd buigen:0-1. Maar daarna kwam de Edese equipe op stoom. Maarten Loeve en Alice Barendregt zetten een 2-1 voorsprong voor BIT.NL op het scorebord. Ook het dubbelspel (Schurink/Barendregt) was te sterk voor het Veenendaalse duo Gerritsen/Vonk. Het Edese duo dat eerder ook voor SKF speelde won in drie games. De standen 11-5, 11-5 en 11-4 lieten niets aan duidelijkheid te wensen over.


De dames: speelster Alice Barendregt en arbiter Carola Broelman stonden hun mannetje  Foto: Eip Janssen

In de volgende enkelspelen wist het Edese trio steeds in drie games te winnen. De tussenstand werd 7-1 in Edes voordeel. Even speelde Veenendaals sterkste tafeltennisser Ricco Gerritsen nog spelbreker door Alice Barendregt te verslaan: 7-2. Het slotakkoord was voor Schurink die zijn laatste enkelspel tegen Jacintha de Hoop in drie games won. Hij zette de eindstand op 8-2. Een geweldige teamprestatie van een super gemotiveerd team dat de toeschouwers op de banken bracht. Wie ook een compliment verdiende was de volstrekt neutrale en eerlijke Edese arbiter Carola Broelman. Het gegeven dat geen enkele door haar genomen beslissing werd betwist betekende dat beide teams zeer tevreden waren met haar optreden.

Uitslagen:

BIT.NL – SKF 2 8-2

deBoer Taverzo 3 -Buitenpost 1 8-2 

Tempo-Team 3 – VTV (N) 6-4

Stand:

1.BIT.NL 4-25

2.Tempo -Team 3 4-22

3.VTV (N) 4-22

4.deBoer Taverzo 3 4-21

5.Buitenpost 4-16

6.SKF 2 4-14

Programma 16 oktober:

VTV (N) – SKF 2 15.00 uur

Buitenpost – BIT.NL 15.00 uur

deBoer Taverzo 3 – Tempo-Team 3 15.00 uur


.
Yorick Schurink (vooraan) en Robertjan van der Heijden zien de verrichtingen van de maatjes met spanning aan.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie