Ede coach Bastiaan Bunnik (achter de lijn) zag donderdagavopnd veel mist en nu 'spookgoals'. Eip Janssen

Spookgoals bij MHC Ede tegen Upward maar wel 3-2 winst

10 oktober 2021 om 18:11 Hockey

EDE MHC Ede won met 3-2 van het Arnhemse Upward. De streekderby kende echter twee ‘spookgoals’ verdeeld over beide ploegen.

door Eip Janssen

,,Upward mocht een goal maken terwijl het fluitsignaal voor het einde van het derde kwart al was gevallen. Mijn ploeg dacht al aan de time-out. Maar ook wij kregen een ‘spookgoal’ gescoord door Stijn Draaijer toegekend. Zijn schot was volgens Lennart Bakker de doellijn zeker niet gepasseerd. Lennart, die altijd elk potje of duel wil winnen was daar achteraf goudeerlijk over”, lachte Ede coach Bastiaan Bunnik. In een matige wedstrijd van beide kanten viel de beslissing in het vierde en laatste kwart. ,,Bij een 2-2 stand wilde wij per se winnen. Ik had de idee dat Upward een gelijkspel ook wel koesterde. Dat onze aanvallende intenties dan door een doelpunt van Stijn Draaijer worden beloond is mooi”, oordeelde Bunnik.

Hij noteerde over de afgelopen drie competities gerekend de elfde overwinning op rij. De doelpunten van Ede kwamen op naam van Guus Prinsen en Stijn Draaijer (2x). Hoewel er pas vijf wedstrijden zijn gespeeld scheiden Gooische, Ede en Phoenix zich af van de rest. Met vijftien punten uit vijf wedstrijden staat Ede gelijk met Gooische bovenaan. Phoenix heeft twee punten minder”, besluit Bastiaan Bunnik zijn terugblik. Zondag speelt Ede bij Berkel – Rodenrijs. De aanvang is 14.45 uur.