Afbeelding
AB-Lifestyle - Tee

Hoe de cap een mode item is geworden

8 oktober 2021 om 11:12 Partnercontent

Als er voor mannen een musthave item is, is het wel de cap. Een cap of pet is met veel kledingstijlen te combineren en geeft elke outfit de ultieme finishing touch. Dat maakt het dragen van een cap dus ontzettend hip. Naast het maken van een fashion statement zijn er nog veel meer goede redenen om een pet op te zetten. Het is bijvoorbeeld ontzettend praktisch. Als je een typische buitensporter bent, houdt een cap je hoofd warm en krijgen je gezicht en ogen een stukje bescherming. Ligt er een bad hair day op de loer? Geen zorgen, met een goede pet is daar niets van te zien. Ben je ook fan van het modefenomeen en ben je benieuwd waar deze all time favourite zijn oorsprong vindt? Je ontdekt het in dit artikel. Daarnaast brengen we de AB pet voor het voetlicht.

Snapback cap 

Om te beginnen, zijn er verschillende soorten caps met ieder hun eigen naam. Een verstelbare baseball cap met vlakke klep staat ook bekend onder de naam snapback. In tegenstelling tot trucker caps en andere soorten petten heeft de snapback dus geen voorgebogen klep. De platte klep is ook precies het coole aspect aan dit type pet, dus het is ook niet de bedoeling dat je de klep gaat buigen. Ook herken je snapbacks aan de druksluiting aan de achterzijde waarmee je deze cap tot one-size-fits-all kunt verstellen. Nadat ze een flinke periode van de radar verdwenen leken te zijn, wordt de snapback cap tegenwoordig weer veel gedragen. Dat is met name te danken aan beroemdheden uit binnen- en buitenland.

Statement pet 

Natuurlijk vergeten we ook de baseball cap niet. Dit model pet werd in de jaren negentig populair als modeaccessoire. Toonaangevende rappers uit de Verenigde Staten gingen baseball caps dragen om een statement mee te maken en om te laten zien uit welke wijk of stad ze kwamen. Nog steeds dragen mensen de baseball cap om een boodschap uit te dragen, bijvoorbeeld om te showen dat ze fan zijn van een Formule 1-coureur of een bepaald sportteam. Ook de trucker cap is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Met de licht gebogen klep aan de voorzijde toont het ontwerp van een trucker cap gelijkenissen met die van een baseball cap. Toch hebben ze één groot verschil.

De baseball cap wordt compleet gemaakt van een katoenen stof, maar het voorste gedeelte van een trucker cap is gemaakt van schuim en het overige gedeelte van mesh (een soort kunststof gaas) voor de ventilatie. Net zoals de snapback cap is de trucker cap met een druksysteem van kunststof te verstellen tot de juiste maat.

AB headwear 

Als jij jouw outfits de ultieme finishing touch wilt geven, heb je de keuze uit ontelbaar veel mooie merken. Het merk AB Lifestyle is een fashionlabel van Nederlandse bodem dat in 2015 werd opgericht als high-end pettenlijn. Deze caps - met profvoetballer Alexander Büttner als het gezicht - waren al snel zo’n doorslaand succes dat de merknaam werd omgedoopt van AB Caps tot AB Lifestyle. De filosofie van The Star Lifestyle Brand is uitgebouwd op de ijzersterke basis van de AB pet. Dit seizoen kenmerkt de headwear-collectie zich door trucker caps die verkrijgbaar zijn in allerlei modellen zoals de Retro Trucker Cap 2Tone, de Velvet Trucker Cap en de Premium Retro Trucker Cap. De kleurkeuze varieert van de grey cap tot de black trucker cap en allerlei te gekke kleuren daartussen. Combineer jouw favoriet met AB kleding en maak je outfit helemaal af. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie