Afbeelding
Ted Walker

Bijeenkomsten voor Edese windmolens

13 oktober 2021 om 16:32 Natuur en milieu

EDE De gemeente Ede houdt op dinsdag- en woensdagavond 26 en 27 oktober twee bijeenkomsten over tien mogelijke zoeklocaties van windmolens. De bijeenkomsten zijn in bioscoop en zalencentrum Pathé, aan Laan der Verenigde Naties 150 in Ede. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en eindigen om 21.00 uur. Om 20.00 uur is een korte presentatie. 

Op 26 oktober is de bijeenkomst voor de windmolenlocaties 1 - 5, op 27 oktober voor de windmolenlocaties 6 - 10. Op www.ede-natuurlijk.nl/energiecluster staan de locaties aangegeven. Omwonenden en andere belangstellenden zijn welkom. Voor het bijwonen van de bijeenkomsten is het nodig om een geldige QR code te tonen via de https://coronacheck.nl/nl/

EERDER ONDERZOEK Uit een eerder onderzoek bleek wat mogelijke zoeklocaties zijn voor de tien windmolens. De komende maanden worden deze zoeklocaties verder onderzocht. Tijdens de bijeenkomsten wordt hier meer informatie over gegeven. Ook kunnen aanwezigen aangeven wat zij onderzocht willen zien. Het gespecialiseerde bureau, dat de vervolgonderzoeken naar de windmolens gaat uitvoeren, is aanwezig.

,,Bij het ontwikkelen van windenergie streven wij naar zo veel mogelijk lokaal eigenaarschap, zodat de baten ook echt aan Edese inwoners en ondernemers ten goede komen”, zo geeft wethouder Geert Ritsema aan.

In Nederland bestaan verschillende vormen voor het verkrijgen van lokaal eigendom, bijvoorbeeld een financiële deelname in de opbrengsten van de windmolens. Het inrichten van een gebiedsfonds is ook een mogelijkheid. Het onderwerp lokaal eigendom komt ook aan de orde tijdens de bijeenkomsten. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie