Kleurrijke doeken van Loman en ingetogen keramiek van Kelderman
Kleurrijke doeken van Loman en ingetogen keramiek van Kelderman Janka

Kunstmatch in diversiteit

18 oktober 2021 om 16:53 Lokaal Deel je nieuws

Het dorp Lunteren bracht  vele kunstenaars voort: schilders, schrijvers en beeldhouwers groeiden er op of trokken erheen en lieten zich voor hun werk inspireren door de omgeving. En ook nu herbergt het dorp nog steeds veel actieve, bekende en minder bekende kunstenaars! Sinds 2020 is het Galerie Goudsberg – onderdeel van Museum Lunteren- dat kunstenaars met hedendaags werk vanuit het hele land aantrekt. 

In de jaren zeventig dreef Mw. Landman ‘Aan de Kippenlijn’ : een bloeiende Galerie waar hedendaagse kunst werd geëxposeerd. En sinds 2020 kunnen bezoekers zich tijdens exposities in Galerie Goudsberg verwonderen over een diversiteit van disciplines en stijlen die verrassend verbindend bij elkaar worden gebracht!

De Galerie heeft als doel hedendaagse kunst te promoten. In exposities wordt gezocht naar ‘samenspel van matchende uitersten’. Dat is goed te zien in de huidige expositie Door kunst in Verwondering, waar men verrast wordt door de combinatie van grote kleurrijke doeken van Carel Loman (Dalfsen) die spatten van energie, naast strak, bijna architectonisch keramisch werk in rustige kleuren van Anneke Kelderman (Harderwijk).

In januari 2022 exposeert Greetje Feenstra (Harich) met schilderijen van weidse landschappen en waddeneilanden: prachtige doeken in zachte tinten die een zekere rust uitstralen. De keramische beelden van duo-exposant Wilma Bruinsma (Huizen) met herhalingen en geometrische vormen combineren daar wonderwel bij.  

Niet alleen Lunteranen, maar ook kunstliefhebbers uit heel het land weten Galerie Goudsberg inmiddels te vinden. De bezieling en liefde voor de kracht van hedendaagse kunst klinkt door in het werk dat geselecteerd wordt door het GG-team. Bovendien organiseren zij met iedere exposant een ‘meet & greet’; u kunt dan de exposanten zelf in de Galerie ontmoeten en hen hun werk en inspiratie horen toelichten. Wie zich wil laten verrassen door hedendaagse kunst en wellicht een kunstwerk kopen, kan tijdens de openingstijden van Museum Lunteren zijn ogen de kost geven in Galerie Goudsberg, van harte welkom!

Voor info en openingstijden zie site www.museumlunteren.nl

Galerie Goudsberg
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie