Afbeelding
Ede Waait Anders

Burgerinitiatief ‘Ede waait anders’ pleit tegen komst windmolens

19 oktober 2021 om 08:50 Politiek

EDE ,,Windmolens met een hoogte van tweemaal de Domtoren in uw achtertuin? Dat is heel goed mogelijk!!!” Met deze woorden introduceert het nieuwe burgerinitiatief ‘Ede waait anders’ zich. 

Het ontstaan van het initiatief is direct gelinkt aan de mogelijke plaatsing van nieuwe windmolens in de nabijheid van de wijken Kernhem, Rietkampen, Maandereng en Veldhuizen. Volgens de groep hebben de windmolens “een enorme impact op de leefbaarheid. Daarbij kunnen gezondheidsproblemen ontstaan.” Ook wordt gewezen naar de zogeheten slagschaduw, die volgens de groep als hinderlijk kan worden ervaren. 

Op dinsdag- en woensdagavond 26 en 27 oktober organiseert de gemeente Ede twee bijeenkomsten waarin gesproken wordt over mogelijke locaties voor de windmolens. Ede waait anders roept alle belanghebbenden op aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst. 

Uiteindelijk heeft de gemeenteraad het laatste woord in het al dan niet plaatsen van de windmolens. Alle informatie over dit facet van de Edese energietransitie is te vinden op www.ede-natuurlijk.nl/energiecluster-1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie