Tess van Asselt valt aan Gerhard Oostindië

Vrouwen TweeVV wisselen stuivertje met WaHo

24 oktober 2021 om 08:17 Volleybal

EDE De vrouwen van TweeVV hadden het zwaar in de uitwedstrijd tegen de studenten van WaHo in Wageningen. Zij moesten de winst na een vijfsetter uit handen geven. De mannen van TweeVV waren vrij.

TweeVV stond bij aanvang van de wedstrijd tegen de Wageningse studenten één plaatsje boven deze tegenstander. Na dit 3-2 verlies van TweeVV wisselen ze stuivertje en staat WaHo één plek boven de Edesen, op de tweede plek. Qua sterkte waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Bij de start was het TweeVV die het voortouw nam, de vrouwen waren goed bij de les en verdedigend uiterst alert. Dat gold ook voor de reserve uit het tweede team, Tess van Asselt, die meteen in de basis mocht beginnen. De winst van de eerste set was dan ook snel binnen.

Dezelfde basis bleef staan maar het lukte niet dit spel door te zetten. TweeVV ging slordiger spelen, de pass kwam minder goed aan en het blok functioneerde niet waardoor WaHo met name op de rechtdoor vaak en sterk scoorde. De tegenstander kwam beter en beter in haar spel waardoor de tweede en derde set verloren gingen.

DURF En dan gaat de knop bij TweeVV ineens om en loopt het in de vierde set weer, al moeten ze er hard voor werken. Je zag ook de durf weer terugkomen, vooral in de opslag. Rachel Hanswijk scoorde met haar gedurfde maar sterke sprongservice mooie punten en ook aan het net koos zij voor goed geplaatste aanvallen. Spelverdeler Astrid van Eck, die vanwege de slechte pass hard had moeten werken in de vorige sets, zette de puntjes op de i met fraaie doortikballen en haar lastige opslag. En ondanks een korte opleving van WaHo aan het eind van de set, wonnen de Edesen met 20-25. In de beslissende vijfde set had TweeVV een dramatische start en kon dit niet meer goedmaken. De set én de wedstrijd gingen daarmee verloren.

PROGRAMMA Zaterdag 30 oktober is de eerste echte thuisdag van dit seizoen in de Van der Knaaphal. De mannen spelen om 15.15 uur tegen Ormi uit Epe. De vrouwen treffen om 17.30 uur VVH uit Harderwijk. Daarvóór spelen de vrouwen nog een bekerwedstrijd, op donderdag 28 oktober om 20.30 uur in Arnhem tegen Aetos, in sporthal Valkenhuizen.