Afbeelding
Gemeente Ede

Aanleg glasvezelnetwerk begonnen in Ede-Zuid

26 oktober 2021 om 16:03 Overig

EDE De glasvezelaanleg in de kern Ede is van start gegaan. Afgelopen week zette KPN de eerste schop in de grond in Ede-Zuid. In december volgend jaar moeten de werkzaamheden volgens de planning afgerond zijn. Dan profiteert vrijwel iedere Edenaar van het snellere glasvezelinternet, aldus de gemeente. 

De werkzaamheden zijn gestart aan de Zanderijweg. Wanneer de aanleg in Ede-Zuid is afgerond, volgen de wijken Maandereng en De Rietkampen. Bewoners zijn geïnformeerd over de werkzaamheden en worden op de hoogte gebracht wanneer deze in hun omgeving starten. 

‘GROOT BELANG’ ,,De gemeente is blij dat de aanleg van glasvezel van start is gegaan”, zegt wethouder Geert Ritsema. ,,Het is van groot belang dat onze inwoners zo snel mogelijk glasvezel krijgen, zodat ze gebruik kunnen maken van een snellere en stabielere internetverbinding. Dan kan men, net als mijn eigen vader van 91, online boodschappen doen en eventueel gebruikmaken van (zorg)diensten via het internet.”

260 KILOMETER In totaal realiseert KPN circa 31.000 glasvezelaansluitingen in Ede. Hiervoor graaft het telecombedrijf 260 kilometer in de grond. ,,Fijn dat we nu ook met de uitrol van glasvezel in de kern Ede zijn gestart”, zegt regiodirecteur Jeroen van der Jagt van KPN. ,,Het is een netwerk dat behoort tot de belangrijkste infrastructuur van Nederland. In deze huidige tijd, waarin we steeds meer zijn aangewezen op digitale middelen, zien we hoe gewenst dit netwerk is voor de inwoners.”

Het is de bedoeling om uiteindelijk meer dan 80 procent van Nederland op een glasvezelnetwerk van het telecombedrijf aan te sluiten. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie