Eerder deze week was er een zoekactie in de gemeente Ede om het meisje te vinden.
Eerder deze week was er een zoekactie in de gemeente Ede om het meisje te vinden. Ted Walker

Vermist meisje (17) thuis in Arnhem aangetroffen

28 oktober 2021 om 17:15 Overig

EDE/ARNHEM (ANP) De politie heeft donderdagmiddag het 17-jarige meisje uit Arnhem dat sinds maandag werd vermist, thuis aangetroffen. Naar het meisje werd woensdagavond nog uitgebreid gezocht in de omgeving van Otterlo, Wekerom en Harskamp.

Een politiewoordvoerder zei donderdagavond dat ze even na 16.30 uur in haar ouderlijk huis in Arnhem is aangetroffen. Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht en krijgt daar medische hulp. De politie heeft kort onderzoek gedaan in het huis.

De politie verstuurde donderdagmiddag een AMBER Alert. Een half uur later maakte de politie bekend dat het meisje was gevonden. Volgens een woordvoerster van de politie is nog onduidelijk of de oproep iets te maken heeft gehad met de vondst van het meisje. 

Het meisje liep maandagmiddag weg van huis en was sindsdien dagenlang onvindbaar. Omdat er aanwijzingen waren dat ze in Heveadorp of in Oosterbeek zou zijn, is die omgeving - ook bij Renkum, Benekom en Ede - uitgekamd door agenten en vrijwilligers, met honden, paarden en vanuit de lucht. Ook bij Otterlo, Harskamp en Wekerom is gezocht.

Er waren grote zorgen over het vermiste meisje vanwege haar gezondheid. Ze was erg vermagerd en had medische hulp nodig, zei de politie. Er waren waarschijnlijk geen anderen bij haar vermissing betrokken. De ouders van het meisje hebben via een woordvoerder laten weten dat ze erg dankbaar zijn voor alle hulp en de grote inzet van alle betrokkenen. De politie wil vanwege de privacy van het meisje en haar familie niet zeggen waar ze tussen maandag en donderdag is geweest en of ze uit zichzelf weer tevoorschijn is gekomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie