Daniël Laverman op archieffoto presteerde goed.
Daniël Laverman op archieffoto presteerde goed. Ted Walker

HV Reehorst levert topprestatie en is medekoploper

30 oktober 2021 om 22:56 Overig

EDE ,,De beste tweede helft van het seizoen tot nu toe. De 26-21 zege tegen JD Techniek/Hurry Up 2 was meer dan verdiend”, zegt een tevreden HV Reehorst coach Sander Barents

door Eip Janssen

,,Op de eerste helft was nog wel wat op te merken maar in de tweede helft was HV Reehorst echt los. Zowel technisch als tactisch hebben we deze zege als collectief uit het vuur gesleept. In ieder geval staan er na vanavond (zaterdag, red.) minimaal drie ploegen aan kop. Naast JD Techniek/Hurry Up 2 en Vios is dat HV Reehorst. De nare smaak van de eerste wedstrijd waarin UGHV te sterk was is weggespoeld”, gaat Barents verder. In de eerste helft speelden beide ploegen in een hoog tempo mooi handbal. De toeschouwers in sporthal De Peppel genoten met volle teugen. ,,Deze hal is zo mooi. De klik met het publiek dat dicht op het veld zit is zo mooi. Jammer, dat HV Reehorst de bekerwedstrijd tegen DFS Arnhem (donderdag 10 november, red.) hier niet kan spelen.” De gasten beschikten over een uitstekend spelverdeler waarop HV Reehorst in de beginperiode weinig vat kreeg. ,,JD Techniek/Hurry Up 2 is jonge energieke ploeg. Na 12 minuten stonden we al met 4-9 achter. Daarna trad geleidelijk aan het herstel in. Met tussenstanden van 7-9 werd uiteindelijk de ruststand 12-13. In de theepauze de puntjes nog eens op de ‘i ‘gezet. Dit terwijl we, ik herhaal het nogmaals steeds beter gingen spelen.. Maar soms moet je slimmer zijn en elkaar even ondersteunen”, ging de inwoner van Venray verder.

Barents zag dat de gasten wat onder druk fouten gingen maken. ,,Daarnaast kreeg hun spelverdeler en beste man 3x een tijdstraf en dus rood. Zij konden dat gemis moeilijk opvangen. Bij een 16-17 achterstand stond Niels van Noesel op. Hij scoorde viermaal op rij en het was 20-17 voor HV Reehorst”, glunderde de coach. Dat Barents zelf mede debet was aan deze opleving van Van Noesel moest hem ontlokt worden. ,,Niels is meer een middenspeler maar ik had hem even aan de linkerkant gepositioneerd. Dat pakte goed uit”, ging Sander Barents bescheiden verder. In de slotfase gaf HV Reehorst de voorsprong niet meer weg. Sterker werd uitgebouwd naar een 26-21 zege. Naast Niels van Noesel was ook Daniël Laverman goed op schot. Ik noteer de individuele scores nooit maar het waren genoeg doelpunten”, besluit Barents.

HV Reehorst ,staat zoals gezegd in de tweede divisie nu mede aan kop. Zaterdag weer in eigen hal (sporthal De Peppel, red.) een topper. Habo ’95 ook slechts twee verliespunten komt op bezoek. De wedstrijd die een mooie affiche voor het Edese handbal belooft te worden begint om 20.20 uur.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie